Zviedri zaudē čempionu titulu, pretendenti - somi un šveicieši

03.05.2015

sveiceu19.jpg

Šodien Zviedrijas pilsētā Helsingborgā noslēgsies pasaules čempionāts florbolā vīriešu U19 izlasēm, bet jau vakar kļuva zināms, ka no čempionu kroņa jāatvadās zviedriem, kuri pusfinālā pēcspēles metienos ar 6:7 piekāpās Šveices izlasei. Tieši šveicieši, kā arī somi būs tie, kuri šodien spēkosies par zelta medaļām.

 

Mājiniekiem un pieckārtējiem pasaules čempioniem zviedriem pusfināla mača pret Šveices valstsvienību sākās ļoti nepatīkami – pēc pirmā perioda viņi zaudēja ar 1:3, spēles vidū – ar 2:5, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām šķita, ka vikingu pēctečus nekas neglābs – 3:6. Tomēr notika gandrīz neticamais – Zviedrijas juniori paspēja izlīdzināt rezultātu (6:6) un ar labām cerībām gaidīja spēles pagarinājumu. Papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēcspēles metienu sērijā par vienu vārtu tiesu veiksmīgāki izrādījās jaunie šveicieši (7:6), kuri jau atkārtojuši iepriekšējā pasaules čempionāta sasniegumu, bet noteikti cer izcīnīt to medaļu komplektu, kura viņiem vēl nav bijis – zelta.

 

Otrs pusfināla mačs starp somiem un čehiem nebija tik spraigs – Somijas izlase pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 2:0, otrajā trešdaļā praktiski nodrošināja sev uzvaru (6:0), bet pēdējā perioda divus vārtus guva arī čehi, kuri zaudēja ar 2:6 un spēlē par bronzas medaļām krustos nūjas ar zviedriem. Somiem ceļā uz trešo pasaules čempionu titulu palicis tikai viens šķērslis – nepiekāpīgā Šveice.

 

Spēle starp Čehiju un Zviedriju sāksies pulksten 13:00 (pēc Latvijas laika), bet spēle starp Somiju un Šveici – pulksten 11:45.

 

Jau vakar savu pēdējo spēli šajā čempionātā aizvadīja Latvijas junioru izlase, kas spēlē par 7.vietu pasaulē ar 5:3 uzvarēja norvēģus, vienlaikus saglabājot vietu A divīzijā. Mačā par 5.vietu slovāki negaidīti pārliecinoši ar 12:2 sakāva poļus, sasniedzot savu līdz šim labāko rezultātu tāda līmeņa turnīros. Arī Polijas izlases 6.vieta vērtējama kā panākums.

 

B divīzijas finālā iekļuva vācieši, kuri ar 5:3 pārspēja ungārus, kā arī dāņi, kuri tikai papildlaikā ar 8:7 pieveica igauņus. Šodien pulksten 10:00 Igaunijas un Ungārijas izlases mērosies spēkiem par B divīzijas bronzas medaļām, bet pulksten 11:30 laukumā dosies Vācijas un Dānijas valstsvienības, lai cīnītos ne vien par zelta godalgām, bet arī par vienīgo ceļazīmi uz A divīziju.

 

Visu spēļu tiešraides internetā: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS