Latvieši par 7.vietu pasaulē – pret norvēģiem, pusfinālā - florbola klasika

01.05.2015

12_455.jpg

Zviedrijas pilsētā Helsingborgā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā U19 vīriešiem tikko kā tika noskaidroti Latvijas junioru izlases pretinieki cīņā par 7.vietu – par tiem kļuva Norvēģijas florbolisti, kuri ar 4:6 piekāpās poļiem. A divīzijas pusfinālā tiksies pasaules čempionātos ierastie pretinieki – zviedri ar šveiciešiem un somi ar čehiem.

 

Latvijas izlase B apakšgrupā ar vienu izcīnītu punktu finišēja 4.vietā. A apakšgrupā to pašu pozīciju ieņēma Norvēģijas florbolisti, kuri ar 2:13 zaudēja zviedriem, ar 0:13 – čehiem, bet šovakar ar 4:6 atzina arī poļu pārākumu. Spēle, kuras likme ir 7.vieta pasaulē vai arī izkrišana uz B divīziju, notiks rīt pulksten 10:45 (pēc Latvijas laika).

 

Par 5.vietu pasaulē cīnīsies slovāki, kuru labākais sasniegums līdz šim bijis vienu reizi iegūta sestā pozīcija, kā arī poļi, kuru labāko sešiniekā vēl nekad nav bijuši. Viņu duelis paredzēts arī rīt, bet tikai pašā vakarā – pulksten 20:00 (pēc Latvijas laika).

 

Pasaules čempionāta pusfinālā kārtējo reizi iekļuvušas visu TOP-4 valstu izlases – Zviedrija, Šveice, Somija un Čehija. Jāteic, ka vispārliecinošāk tas izdevies somiem, bet lielākās problēmas bija šveiciešiem, kuri šodien tikai ar 6:5 pārspēja slovākus. Rīt pulksten 13:45 somi krustos nūjas ar čehiem, bet pulksten 16:45 zviedri eksaminēs šveiciešus.

JUGLASCIEMS