Juniori cīņu pasaules čempionātā turpinās pret slovākiem

30.04.2015

11_649.jpg

Pasaules čempionātos junioriem brīvdienas nav paredzētas, tāpēc Latvijas U19 vīriešu florbola izlase šodien pulksten 12:00 (pēc Latvijas laika) Zviedrijas pilsētā Hesingborgā aizvadīs otro turnīra spēli, krustojot nūjas ar Slovākijas valstsvienību.

 

Slovāki, atšķirībā no latviešiem, piedalījušies tikai sešos no septiņiem jau notikušajiem pasaules čempionātiem junioriem. Ja Latvijas jaunajiem florbolistiem tāda mēroga turnīros nav bijušas zemākas vietas pa sesto, tad slovākiem tieši 6.vieta ir līdz šim augstākais sasniegums. Tajā viņi ierindojās 2011.gadā Vācijā, kad čempionāta pēdējā spēlē ar 4:7 atzina tieši Latvijas izlases pārākumu. Toreiz par spēles varoni kļuva mūsu Toms Akmeņlauks, kurš guva četrus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet, jau braucot mājās, uzzināja, ka ticis iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. Jāpiebilst, ka viens no Latvijas izlases treneriem 2011.gada čempionātā bija Andris Pīlups, kurš šobrīd ir izlases galvenā trenera amatā.

 

Kopš 2011.gada pasaules čempionāta Latvijas junioru izlase ar slovākiem tikusies vairs nebija. Piedevām, par tagadējo Slovākijas U19 vīriešu izlasi informācijas bija ļoti maz, ja neņem vērā to, ka tieši šajā valstī florbols pēdējos gados attīstās ļoti strauji. 2013.gada pasaules čempionātā slovāki ierindojās 7.vietā, bet vienas pirms diviem gadiem aizvadītās spēles rezultāts apmierinātu teju katru valstsvienību – Slovākijas izlase pasaules čempioniem zviedriem toreiz piekāpās tikai ar 6:8. To, ka tā nebija nejaušība, apliecināja slovāku starts šajā čempionātā – vakar viņi līdz spēles pēdējai minūtei sasprindzinājumā turēja vienu no medaļu pretendentēm Somiju, kurai arī piekāpās tikai ar 6:8. Laukumā Slovākijas izlase sevi parādīja kā atlētisku un ļoti ātru komandu, kuras galvenais trumpis ir zibenīgi pretuzbrukumi.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Kā jau ziņojām, Latvijas izlase čempionāta atklāšanas spēle pusotru periodu labi turējās pretī pasaules vicečempioniem šveiciešiem, bet pāris lūzuma brīži šajā mačā pārliecinošu uzvaru ar 11:5 ļāva svinēt Šveices valstsvienībai. Ja mūsu juniori cer turpināt cīņu par par iekļūšanu pusfinālā, šodien viņiem noteikti vajadzīgs panākums.

 

Latvijas izlases treneri vakardienas spēli starp slovākiem un šveiciešiem skatīja klātienē. Valstsvienības galvenais treneris Andris Pīlups atzīst, ka slovāki fiziski ir ļoti spēcīgi un spēlē agresīvi, tomēr taktiskajā ziņā viņiem ir savas vājās vietas. Treneris ir uzskata, ka ar spēku latvieši šīsdienas mačā pretiniekiem neko neizdarīs, bet darbojoties laukumā ar prātu, viņiem ir izredzes svinēt uzvaru. Somiem problēmas mačā pret slovākiem bijušas, jo viņi lielāko daļu spēles centušies darboties pārāk individuāli, tāpēc Latvijas junioru izlasei jādara citāi, izmantojot savas jau sagatavotās kombinācijas. Mūsu komandas sākumsastāvā, ja salīdzina ar vakardienas spēli, izmaiņas būs minimālas – 3.maiņā Eduarda Stūres vietā laukumā dosies Kristers Eglītis. Arī šodien Latvijas izlases vārtus sargās Markuss Plūdums.

 

Latvijas izlases maiņu virknējumi:

1.maiņa: Dēvits – Freimanis – Kovaļevskis; Mālnieks – Erenbots

2.maiņa: Karlsons – Puķītis – Ješēvics; Trekše – Petrovskis

3.maiņa: Eglītis – Treimanis – Zvīnis; Melderis – Maksurovs

Vārtos: Plūdums

Rezervē: Barkovskis, Balodis, Stūre, Ķīlis

 

Latvijas U19 vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Rolands Kovaļevskis

U

FK Bauska

2.

Reino Ješēvics

U

Ulbroka/FS Masters

3.

Jākobs Karlsons

U

IBF Örebro (Zviedrija)

4.

Ričards Dēvits

U

Kurši

5.

Edgars Freimanis

U

Kurši

6.

Olafs Zvīnis

U

SK Pārgauja

7.

Kristers Puķītis

U

Lielvārde

8.

Eduards Stūre

U

Ulbroka/FS Masters

9.

Krišs Treimanis

U

Talsi/Triobet

10.

Kristers Eglītis

U

Ulbroka/FS Masters

11.

Edgars Balodis

U

Lekrings-1

12.

Deivids Barkovskis

A/U

Talsi/Triobet

13.

Matīss Mālnieks

A

Rubene

14.

Pauls Erenbots

A

Cēsu alus/Lekrings

15.

Kārlis Petrovskis

A

Ulbroka/FS Masters

16.

Nikita Maksurovs

A

FK Bauska

17.

Jānis Melderis

A

Cēsu alus/Lekrings

18.

Pēteris Trekše

A

Lekrings-1

19.

Kristiāns Ķīlis

V

Talsi/Triobet

20.

Markuss Plūdums

V

Talsi/Triobet

 

Galvenais treneris: Andris Pīlups

Treneri: Aigars Belasovs, Ingus Laiviņš

Pārstāvis: Jānis Sīka

Ārsti: Lilita Lazdiņa, Aleksandrs Matjuņins

Menedžere: Dace Grizāne

Ekipējuma menedžeris: Arsēnijs Potapovs

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs:

Datums

Plkst.

1. komanda

2. komanda

Rez

29.04.

12:00

Latvija

Šveice

5:11

30.04.

12:00

Latvija

Slovākija

 

01.05.

14:45

Somija

Latvija

 

JUGLASCIEMS