Junioriem pēdējā treniņnometne; par kapteini ievēlēts Karlsons

17.04.2015

u19_2015.jpg

Latvijas U19 vīriešu florbola izlase, kas 26.aprīlī dosies uz pasaules čempionātu Zviedrijā, šīs nedēļas nogalē Kocēnos aizvada pēdējo treniņnometni pirms atbildīgā turnīra. Šodien jaunie florbolisti par savas komandas kapteini ar iespaidīgu balsu pārsvaru ievēlēja Jākobu Karlsonu.

 

Valstsvienības treneris Andris Pīlups pastāstīja, ka pēdējā nometnē pirms pasaules čempionāta piedalās visi 20 izlases sastāvā iekļautie spēlētāji, kā arī divi no trim rezervistiem – vārtsargs Reinis Kirilko (FK Bauska), kā arī Krišs Lužinskis (FBK Valmiera/ViA), kurš vienlīdz labi var spēlēt kā aizsardzībā, tā uzbrukumā. Trešais rezervists Valdis Vāvers (FK Bauska) traumas dēļ zaudējis jebkuru cerību tikt uz pasaules čempionātu.

 

Treniņprocesu noslēdzošajā nometnē florbolisti pieslīpē savu sadarbību maiņās, lielu uzmanību pievērš spēlei skaitliskajā vairākumā un mazākumā, kā arī standartsituāciju izspēlei un ātrai pārejai no aizsardzības uzbrukumā. Izlasei paredzētas divas treniņspēles ar tuvākās apkārtnes klubu izlasi, kurā būs apvienojušies Kocēnu "Rubenes", "Cēsu alus/Lekringa", Stalbes "Pārgaujas" un FBK "Valmiera/ViA" florbolisti. Pirmā spēle notiks rīt, 18.aprīlī, pulksten 10.00, bet otra – svētdien, 19.aprīlī, pulksten 14.00.

 

Šodien izlases spēlētājiem bija iespēja demokrātiskā veidā izraudzīties komandas kapteini. Ar lielu balsu pārsvaru (14 balsis) šis gods tika uzticēts Zviedrijas latvietim Jākobam Karlsonam.

 

Astotais pasaules čempionāts vīriešu U19 florbola izlasēm notiks no 29.aprīļa līdz 3.maijam Zviedrijas pilsētā Helsingborgā. Latvijas junioru izlase spēlēs A divīzijā, kur tā ielozēta B grupā – kopā ar Šveices, Somijas un Slovākijas izlasēm. Ar šveiciešiem mūsu puiši spēkosies 29.aprīlī, ar slovākiem – 30.aprīlī, bet somiem – 1.maijā, bet čempionāta pēdējās divās dienās notiks izslēgšanas spēles. A grupā cīnīsies Zviedrijas, Čehijas, Norvēģijas un Polijas valstsvienības.

 

Latvijas U19 vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Rolands Kovaļevskis

U

FK Bauska

2.

Reino Ješēvics

U

Ulbroka/FS Masters

3.

Jākobs Karlsons

U

IBF Örebro (Zviedrija)

4.

Ričards Dēvits

U

Kurši

5.

Edgars Freimanis

U

Kurši

6.

Olafs Zvīnis

U

SK Pārgauja

7.

Kristers Puķītis

U

Lielvārde

8.

Eduards Stūre

U

Ulbroka/FS Masters

9.

Krišs Treimanis

U

Talsi/Triobet

10.

Kristers Eglītis

U

Ulbroka/FS Masters

11.

Edgars Balodis

U

Lekrings-1

12.

Deivids Barkovskis

A/U

Talsi/Triobet

13.

Matīss Mālnieks

A

Rubene

14.

Pauls Erenbots

A

Cēsu alus/Lekrings

15.

Kārlis Petrovskis

A

Ulbroka/FS Masters

16.

Nikita Maksurovs

A

FK Bauska

17.

Jānis Melderis

A

Cēsu alus/Lekrings

18.

Pēteris Trekše

A

Lekrings-1

19.

Kristiāns Ķīlis

V

Talsi/Triobet

20.

Markuss Plūdums

V

Talsi/Triobet

Treneri: Andris Pīlups, Aigars Belasovs, Ingus Laiviņš.

Pārstāvis: Jānis Sīka

Ārsti: Lilita Lazdiņa, Aleksandrs Matjuņins

Menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS