Sporta Punkts februāra spēlētāja A.Kazaine: komanda ir kā otra ģimene

07.04.2015

kazaine_alise.jpg

Sporta Punkts balvu 1. līgas labākajai spēlētājai februārī Latvijas Florbola savienība (LFS) piešķīra NND uzbrucējai Alisei Kazainei. 16 gadu jaunajai meitenei šī ir pirmā nopietnā sezona florbolā. Lai spēlētu 1. līgā, viņa reizi nedēļā mēroja tālo ceļu no Ilzenes pagasta.

 

FK NND uzbrucēja Alise Kazaine šosezon var lepoties ar labu individuālo statistiku. 16 spēlēs izdevies sakrāt 43 (32+11) punktus. Viņa ir otrā rezultatīvākā spēlētāja komandā. Sezona ļoti veiksmīga bijusi arī viņas komandai NND, kas gaida savas pretinieces "bronzas finālā".


Mēneša labākās spēlētājas atzinība Alisei ir karjerā pirmā individuālā atzinība. Tās nozīmi gan viņa nepārvērtē. "Man galvenais ir komandas sniegums. Protams, es saprotu, ka ar savu sniegumu palīdzu komandai, taču visam pamatā ir komandas darbs. Spēles uzdevums visām spēlētājām ir viens – palīdzēt komandai uzvarēt. Līdz ar to arī mana balva ir komandas nopelns. Bez komandas nevari gūt vārtus vai uzvarēt spēli," norāda A.Kazaine.


NND komanda savā debijas sezonā 1. līgā aizspēlējas līdz pusfinālam, kur gan nācās atzīt "Rubene - 1" pārākumu. Taču jau pati spēlēšana pusfinālā komandai bija liels panākums, to uzsver arī Alise. "Mūsu komandai tas ir ļoti labs rezultāts – jau pirmajā sezonā cīnīties par medaļām. Cīnīsimies līdz galam un centīsimies sevi iepriecināt," kaujinieciski nosaka jaunā uzbrucēja. "Ir diezgan liels pārsteigums par to, cik veiksmīga izvērtusies šī sezona. Negaidījām, ka cīnīsimies par medaļām," viņa atzīst.


Alise ir pārliecināta, ka komandas panākumu pamatā ir saliedētais kolektīvs. "Mūsu panākumu atslēga ir vienotais kolektīvs. Komanda man ir kā otra ģimene. Esam ļoti labi cita citu iepazinušas. Mums ir izdevies izveidot ļoti draudzīgu, ģimenisku komandu." Otru ģimene gan satikt izdodas reti – vien spēlēs. "Nedzīvojo Rīgā, dzīvoju 30 km attālumā no Alūksnes, Ilzenes pagastā. Šosezon sanāca tikai apmeklēt spēles, un tas – koptreniņu trūkums – ir ļoti liels mīnuss. Iespējams, tieši tāpēc netikām finālā," spriež A.Kazaine. Ilzenes pagasts ir mazs ciematiņš, kurā mīt nepilni 400 iedzīvotāji, lēš Alise. "Braukšana uz spēlēm aizņēma daudz laika. Ceļā pavadīju trīs stundas vienā virzienā. Tas ir daudz. Vienu reizi nedēļā šādi sanāca braukāt," viņa stāsta. Taču ziedotais laiks ir bijis tā vērts. "Jāsaka paldies savai māsīcai Santai, kas mani pierunāja atnākt uz vienu treniņu. Pēc kāda laika trenere uzaicināja pievienoties komandai. Tas, protams, bija ļoti patīkams notikums. Sapratu, ka man tas ir jādara. Spēlēšanu 1. līgā uztvēru kā sava veida paaugstinājumu," par 1. līgas pieredzi saviļņoti stāsta Alise. "Pirms tam biju spēlējusi novada čempionātā. Esmu bijusi vīriešu komandā vārtsardze. Vispār līdz šai sezonai spēlēju vārtos, bet, kā sāku spēlēt Rīgā, tā kļuvu par uzbrucēju. Labāk patīk uzbrukumā spēlēt."


Lai arī koptreniņi ar komandu Alisei izpaliek, tas nenozīmē, ka nekas netiek darīts. "Trenējos mājās, gan viena pati, gan kopā ar draugiem, klasesbiedriem. Divreiz nedēļā uzspēlējam florbolu. Tāpat ir individuāli treniņi - slīpēju tehniku. Reizi nedēļā individuāli aizvadu arī spēka treniņu, lai trenētu izturību," ieskatu savā ikdienā sniedz Alise, vietējās florbola dzīves pirmā persona. "Kādreiz mums bija florbola treneris, bet diemžēl šogad mums vairs nav. Tagad es pati uzņemos procesa organizēšanu, kā arī sporta skolotājs palīdz. Pārsvarā visu daru es. Cenšos sasaukt kopā visus draugus, paziņas, lai iedvesmotu spēlēt florbolu un parādītu, cik tā ir laba spēle." Meitenes apņēmību un gribasspēku var tikai apbrīnot. Taču, ja sports ir sirdij tuvs, ko tik lietas labā neizdarīsi..."Sports man ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Nodarbojos arī ar velobraukšanu, piedalos sacensībās. Četrus gadus jau trenējos florbolā. Šogad ir pirmā sezona, kad es spēlēju Latvijas čempionātā. Florbols viennozīmīgi ir mans sporta veids. Esmu priecīga par to, ka šis sporta veids Latvijā attīstās un es esmu to atradusi."


Ar nākotnes plāniem Alise vēl nav tikusi skaidrībā. "Vispirms jāatrod komanda. Nav informācijas, vai NND spēlēs arī nākamsezon. Pašlaik mācos devītajā klasē. Jāizdomā, kur mācīties tālāk. Un jāatrod komanda, kur spēlēt. Ir par ko padomāt," nopūšas Alise. Taču, lai kā arī dzīve mainītos, florbolam paredzēta goda vieta. "Kluss sapnis ir kaut reizi dzīvē iekļūt Latvijas izlasē. Nezinu, cik tas ir reāli. Tas ir ļoti nopietns mērķis, grūti sasniedzams, bet klusa vēlēšanās ir. Tikai jātrenējas!" apņēmīgi nosaka Sporta Punkts februāra spēlētāja Alise Kazaine.

 

Sporta Punkts

 

JUGLASCIEMS