"Cēsu alus/Lekrings" nolauž "Rubeni" un iesoļo finālā

28.03.2015

lekrings_rajeckis_a.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem finālisti trešo sezonu pēc kārtas kļuvusi "Cēsu alus/Lekrings", kas šodien savā laukumā sīvā cīņā ar 7:5 pārspēja Kocēnu "Rubeni", sērijā svinot panākumu ar 4:1. Uzvaras vārtus guva Andris Rajeckis.

 

Kā "Cēsu alus/Lekringa", tā arī Kocēnu "Rubenes" sastāvā pēc sērijas iepriekšējās spēles bija pa būtiskam zaudējumam – cēsnieku sastāvā traumas dēļ nebija Artūra Jurševska, bet kocēniešiem bija jāiztiek bez viena no saviem "trim musketieriem" – savainojuma dēļ sezona priekšlaicīgi beigusies vienam no rezultatīvākajiem uzbrucējiem Ritvaram Bērziņam. Lai arī "Rubene" praktiski spēlēja tikai ar divām maiņām, tieši viesiem izdevās atklāt rezultātu pirmajā periodā (1:0), bet spēles vidū pēc Ata Stepāna realizētā soda metiena izvirzījās vadībā ar vērā ņemamo 4:1. Tomēr spēka vairāk bija palicis mājiniekiem – vēl otrās trešdaļas otrajā pusē Cēsu komanda atspēlēja divus vārtus (3:4), bet 43.minūtē panāca izlīdzinājumu – 4:4. Pirmo reizi vadībā "Cēsu alus/Lekrings" izvirzījās tikai 49.minūtē pēc Mārtiņa Rajecka precīza raidījuma – 5:4. 55.minūtē uzvaras vārtus, kā vēlāk izrādījās, iemeta Andris Rajeckis – 6:4. Kocēnieši mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un vienus vārtus atguva – 59.minūtē rezultatīvs metiens padevās viņu kapteinim Jānim Bagātam – 5:6. Tomēr punktu spēlei un sērijai pielika cēsnieki – pamatlaika pēdējā minūtē Toms Rīsmanis raidīja bumbiņu tobrīd tukšajos pretinieku vārtos, ļaujot "Cēsu alum/Lekringam" svinēt uzvaru mačā ar 7:5, bet sērijā ar 4:1, un trešo sezonu pēc kārtas iekļūt finālā. Cēsnieku pretinieki tiek noskaidroti "Mogo-RTU/Rockets" un "Lielvārdes" duelī.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma uzvaras vārtu autors Andris Rajeckis, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija viens no rezultatīvākajiem. Viņa komandas biedram Tomam Rīsmanim 3 (2+1) punkti, bet Ingum Laiviņam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp kocēniešiem atzina vienu vārtu autoru Matīsu Mālnieku.

 

Vieointervijas: ŠEIT

 

"Cēsu alus/Lekrings" - "Rubene" 7:5 (0:1, 3:3, 4:1), sērijā 4:1

Metienu attiecība:

31:26 (7:5, 13:9, 11:12)

Rezultatīvākie:

"Cēsu alus/Lekrings" – Toms Rīsmanis 3 (2+1), Andris Rajeckis 3 (1+2), Ingus Laiviņš 2 (1+1), Emīls Dzalbs 1 (1+0), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0), Jānis Melderis 1 (1+0).

"Rubene" – Oskars Keišs 1 (1+0), Jānis Bagāts 1 (1+0), Atis Stepāns 1 (1+0), Kaspars Antons 1 (1+0), Matīss Mālnieks 1 (1+0), Reinis Mirkšs 1 (0+1), Mārtiņš Zelčs 1 (0+1). 

 

ELVI florbola līgas spēles par medaļām notiks 11.aprīlī Jelgavas Olimpiskajā centrā. Vairāk lasīt: ŠEIT. SIA "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un internetā (ŠEIT) notiek biļešu iepriekšpārdošana. 
Komandas, kuras regulārajā turnīrā ierindojās augstākā vietā, būs mājinieku statusā un spēli sāks C sektora pusē. Ar biļetēm uz atsevišķām spēlēm ieeja spēļu zālē būs atļauta 30 minūtes pirms attiecīgā mača.


JUGLASCIEMS