Sporta Punkts janvāra spēlētāja Berga: mērķis – 1. līgas zelts

03.03.2015

berga_ieva.jpg

Latvijas Florbola savienība (LFS) Sporta Punkts janvāra mēneša spēlētājas balvu par sniegumu 1.līgā piešķīra LiepU komandas līderei Ievai Bergai. Liepājniece šosezon vairs augstākajā līgā nespēlē, visu savu uzmanību veltot dzimtās pilsētas vienīgai sieviešu komandai. Mērķis šai sezonai visaugstākais – 1. līgas zelts.

 

Janvārī Ievas Bergas pārstāvētā LiepU komanda aizvadīja četras spēles, svinēja četras uzvaras. Ievai laba individuālā statistika, sakrāti 13 (11+2) punkti. 1. līgas rezultatīvāko spēlētāju rangā Berga ieņem sesto vietu. 21 spēlē sakrāti 69 (36+23) punkti. Savukārt viņas pārstāvētā komanda 1. līgas kopvērtējuma tabulā patlaban atrodas augstajā otrajā vietā, piekāpjoties vien "Rubene-1". 


Ieva Berga mēneša labākās spēlētājas atzinību saņem pirmo reizi karjerā. Patīkams pārsteigums, viņa atzīst, atzinīgi novērtējot arī citas spēlētājas, kas šādu godu bija pelnījušas tikpat ļoti. "Sezona līdz šim vērtējama pozitīvi. Gan man, gan komandai. Es vienmēr uz spēli izeju ar kaujiniecisku noskaņojumu, gatava atdot pat 150%. Citādi laikam nemāku. Komandai arī sokas labi, esam uzvarējušas gan Rubeni, gan "Rīgas Lauvas"," šosezon sastrādāto novērtē Ieva Berga.


Mērķis šai sezonai - zelta medaļas. "Vienmēr ir jātic augstākajam mērķim, citādi nemaz nevar būt. Uz katru spēli jāiet ar domu uzvarēt. Ja tam neticēsi, arī neuzvarēsi," skaidro Ieva. Par savas komandas trumpjiem viņa sauc cīņassparu un labi nostādītu komandas spēli.


Iepriekšējās sešas sezonas Ieva Berga spēlēja Virslīgā, pārstāvot "Ķekavu". Šosezon sadarbībai pielikts punkts. "Man apnika braukāt no Liepājas uz treniņiem un spēlēm. Paskaitīju, ka daru to jau sešus gadus. Tas šķita tik daudz. Sakrājies nogurums. Katru nedēļu braukt no Liepājas uz treniņu un spēli ir nogurdinoši," atzīst Ieva. "Latvijas augstākā līmeņa florbola pietrūkst, taču braukāt no Liepājas vairs negribu. Man "Ķekava" ir ļoti mīļa komanda, es labprāt spēlētu ar viņām, bet savu laiku esmu jau nobraukājusi. Viņām būtu jābāzējas Liepājas tuvumā, tad būtu citādi," norāda Ieva Berga. Kas motivēja sešus gadus braukāt no Liepājas pārstāvēt "Ķekavu"? "Ja daru, tad daru pamatīgi. Spēlēšanai augstākajā līgā piegāju ar pilnu nopietnību. Dažādas spēles, dažādi treneri – tas viss paplašīnāja manu redzesloku. Ka florbols – tā nav tikai skriešana ar nūju rokās."


Viņa 1. līgas līmeni novērtē atzinīgi, vairākas komandas demonstrējot labu progresu. Tomēr priekšroku viņa dod spēlēšanai ar un pret visām Latvijas labākajām spēlētājām: "Man labāk patika spēlēt Virslīgā. Tur tomēr viss ir jādara ātrāk, līmenis ir daudz augstāks. 1. līgā ir interesantāk, jo sacenšas deviņas komandas, nevis četras. Spēles ziņā tomēr labāk patika Virslīgā, jo spēlēšanu tur ir lielāks izaicinājums," skaidro Berga. Viņa labprāt Elvi līgā atgrieztos ar savas dzimtās pilsētas komandu, ja līga tiktu paplašināta. "Es domāju, ka abu līgu sapludināšana kopā būtu pareizs solis, jo tā varētu celt arī 1.līgas līmeni. Atsevišķās spēlēs gan rezultātu starpības droši vien būtu ļoti iespaidīgas, taču, iespējams, tas būtu labs iemesls padomāt, ko mainīt un darīt citādi, lai tā nebūtu. Spēlējot pret spēcīgām komandām, mēs savu līmeni varam tikai un vienīgi celt."


Ievas LiepU komanda ir Liepājā vienīgā sieviešu florbola komanda. Ar to ir krietni par maz, lai sieviešu florbols Latvijas trešajā lielākajā pilsētā sekmīgi attīstītos. "Uzskatu, ka vajadzētu sākt komplektēt meiteņu komandas, sākot ar pašām jaunākajām vecuma grupām. Liepājā meitenēm nav iespēju trenēties florbolā. Man daudzas jaunas meitenes ir prasījušas, taču man nav viņām ko ieteikt. Ceru, ka nākotnē būs," viņa pauž cerību.


Ieva Berga ikdienā ir friziere. Viņai šajā profesijā ir jau deviņu gadu stāžs. "Savā būtībā esmu māksliniece, frizieres darbā varu izpausties. Tā ir profesija, kas pieprasa radošumu. Mans darbs ir mans hobijs, tas man ļoti patīk. Turklāt varu to apvienot ar florbolu, jo savu grafiku regulēju pati. Tāpēc arī sešus gadus varēju braukāt spēlēt "Ķekavas" sastāvā." Jāizmanto iespēja un profesionālei jāpajautā: kādas frizūras tagad ir modē? "Modē ir tas, kas piestāv un patīk," Ievai atbilde ilgi nav jādomā. 


Ambiciozu mērķu kā spēlētājai Ievai Bergai florbolā vairs nav. "Man vairs nav 18 gadu, florbolu gribu uzspēlēt sava prieka pēc. Gribu justies labi un būt gandarīta par to. Vairs nepretendēju uz spēlēšanu ārzemēs. Izlasē arī droši vien vairs nespēlēšu, bet, ja aicinātu, es apdomātu. Un gribas ar savu klātbūtni attīstīt sieviešu florbolu Liepājā. Ja man piedāvātu trenēt mazas meitenes, es noteikti šādu piedāvājumu apsvērtu," viņa teic. Florbols viņai daudz devis, tāpēc no tā atkāpties viņa negrasās. "Florbols iemācījis cīnīties katrā epizodē. Devis ļoti daudz draugu. Devis visu pozitīvo. Jau pirms florbola daudz sportoju, bet tā arī nespēju atrast savu īsto sporta veidu. Florbols man iepatikās uzreiz un nav apnicis,» pārliecinoši teic Sporta Punkts janvāra spēlētāja.

 

Sporta Punkts

 

JUGLASCIEMS