Latvija vienā grupā ar zviedrietēm, čehietēm un vācietēm

02.03.2015

wfc2015.jpg

Šodien Helsinkos notika desmitā pasaules čempionāta florbolā sievietēm apakšgrupu izloze. Latvijas izlase tika ielozēta B grupā - kopā ar Zviedrijas, Čehijas un Vācijas valstsvienībām.

 

Šodien pulksten 13.40 nākamā pasaules čempionāta rīkotājvalsts Somijas galvaspilsētā Helsinkos notika turnīra apakšgrupu izloze. Latvijas sieviešu izlase tika izlozēta no otrā groza, kur atradās kopā ar norvēģietēm, polietēm un vācietēm. Mūsu florbolistes ielozēja B grupā, kur viņu pretinieces būs vācietes, zviedrietes un čehietes. A apakšgrupā spēlēs Polijas, Norvēģijas, Somijas un Šveices izlases. C grupā ielozētas Singapūras, Japānas, Dānijas un Austrālijas valstsvienības, bet D grupā - Nīderlandes, ASV, Krievijas un Slovākijas izlases. Jāpiebilst, ka latviešu pretinieces apakšgrupā zviedrietes ir seškārtējas pasaules čempiones, čehietes iepriekšējā tāda līmeņa turnīrā ierindojās 4.vietā, bet vācietes - 8.vietā. Latvijas izlase pagājušajā pasaules čempionātā finišēja 5.vietā.

 

 

Valstsvienību sadalījums apakšgrupās

Gr.

1.izlase

2.izlase

3.izlase

4.izlase

A

Polija

Norvēģija

Somija

Šveice

B

Vācija

Latvija

Zviedrija

Čehija

C

Singapūra

Japāna

Dānija

Austrālija

D

Nīderlande

ASV

Krievija

Slovākija

 

Desmitais pasaules čempionāts florbolā sievietēm notiks no 4. līdz 12.decembrim Somijas pilsētā Tamperē. 16 komandas, ņemot vērā rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Polija, Norvēģija, Somija, Šveice) un B (Vācija, Latvija, Zviedrija un Čehija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Singapūra, Japāna, Dānija un Austrālija) un D (Nīderlande, ASV, Krievija un Slovākija). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

SF
JUGLASCIEMS