Lauga un "Mogo-RTU/Rockets" nostāda "Valmieru/ViA" aizas malā

25.02.2015

mogo_blinds.jpg

Šovakar Valmierā ELVI florbola līgā vīriešiem jau trešo ceturtdaļfināla sēriju aizvadīja abas studentu komandas - "Valmiera/ViA" un "Mogo-RTU/Rockets". Pagarinājuma pēdējā minūtē uzvaras vārtus rīdzinieku labā guva Gvido Lauga (5:4), sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzot "Mogo-RTU/Rockets" vadībā ar 3:0.

 

Ceturtdaļfināla sērijas pirmajās divās spēlēs, kas notika Rīgā, regulārā turnīra uzvarētāja "Mogo-RTU/Rockets" bija pārāka ar 7:4 un 9:6, tomēr laukumā rīdzinieku pārsvars pār 8.vietas ieguvēju "Valmieru/ViA" nebija izteikts. Tas nozīmēja, ka galvaspilsētas florbolistus Vidzemes Olimpiskajā centrā nekāda vieglā pastaiga negaida. Tā arī bija – lai arī rezultātu atklāja rīdzinieki sava uzbrukuma līdera Ata Blinda personā (1:0), pirmajā trešdaļā laukumā aktīvāk darbojās valmierieši, kuri pirmajā atpūtā varēja doties ar vienu vārtu handikapu – 2:1. Otrajā periodā viesiem uz brīdi izdevās panākt izlīdzinājumu (3:3), tomēr 35.minūtē Kaspars Janēvičs ar precīzu metienu atjaunoja vienu vārtu pārsvaru vidzemniekiem – 4:3. Pēdējā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – 48.minūtē ar rezultatīvu raidījumu izcēlās "Mogo-RTU/Rockets" uzbrucējs Gvido Lauga, atgriežot viesiem cerības uz panākumu - 4:4. Papildlaikā ievērojami vairāk uzbruka rīdzinieki – deviņas minūtes tas rezultātu nemainīja, bet 53 sekundes pirms pagarinājuma beigām Gvido Laugam tomēr izdevās pārspēt lieliski spēlējošo "Valmiera/ViA" vārtsargu Agri Rogaini – 5:4, sērijā – 3:0.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Atis Blinds, kurš jau trešo maču pēc kārtas bija rezultatīvākais savā komandā. Šovakar Atim 4 (2+2) punkti. Gvido Laugaas kontā divi goli, bet Jānis Jansons izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Par labāko starp valmieriešiem atzina vārtsargu Agri Rogaini, kurš atvairīja 50 (!) pretinieku metienus. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (1+2) punktiem bija Gatis Liepiņš, Mārtiņam Brokam divi vārtu guvumi, Aigaram Belasovam divas piespēles. Sērijas nākamo spēli abas komandas aizvadīs 4.martā Valmierā.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

FBK "Valmiera/ViA" - "Mogo-RTU/Rockets" 4:5 ET (2:1, 2:2, 0:1, 0:1)

Metienu attiecība:

42:55 (16:9, 11:18, 10:16, 5:12)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera/ViA" – Gatis Liepiņš 3 (1+2), Mārtiņš Broks 2 (2+0), Aigars Belasovs 2 (0+2), Kaspars Janēvičs 1 (1+0),

"Mogo-RTU/Rockets" – Atis Blinds 4 (2+2), Gvido Lauga 2 (2+0), Jānis Jansons 2 (0+2), Edžus Bunka 1 (1+0), Juris Gribusts 1 (0+1). 


JUGLASCIEMS