Latvijas florbolistes turnīru noslēgs ar maču pret Šveici

07.02.2015

639.jpg

Šodien Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, notiks pasaules čempionāta florbolā sievietēm kvalifikācijas turnīra pēdējās spēles. Mājinieces latvietes, kuras jau vakar nodrošināja sev ceļazīmi uz pasaules čempionātu Tamperē, pulksten 18:00 spēkosies ar vienu no pasaules TOP-4 komandām – ar Šveices izlasi.

 

Latvijas sieviešu florbola izlase kvalifikācijas turnīru sāka ar divām pārliecinošām uzvarām – 9:0 pret spānietēm un 15:0 pret francūzietēm, bet trešajā dienā cīnījās neizšķirti ar dānietēm - 3:3. Kāroto vietu labāko trijniekā, kas garantē tiesības piedalīties desmitajā pasaules čempionātā, mūsu meitenes sev garantēja vakar, kad ar 5:1 pieveica ungārietes. Kura vieta būs mūsējām – pirmā, otrā vai trešā – kļūs zināms tikai pēc pēdējā mača, jo svarīgi būs ne tikai punkti, bet arī vārtu attiecība.

 

Šveicietes, kuras tādā atlases turnīrā piedalās pirmo reizi, to aizvada vairāk nekā pārliecinoši – ar 27:1 tika sakautas ungārietes, ar 19:0 – spānietes, ar 23:0 – francūzietes, bet dānietes – ar 17:1. Kopējā vārtu attiecība gluži vai neticama – 86:2. Protams, ka rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ir tikai Šveices florbolistes – septiņas spēlētājas, kas guvušas no 12 – 19 punktiem. Astotajā vietā ar 12 punktiem mūsu Šveices čempionāta spēlētāja – Evelīna Garbare. Labākā statistika starp vārtsardzēm ir šveicietei Helenai Birčerei, kura atvairījusi visus 15 pretinieču metienus. 2.vietā mūsu Kristīne Kirilova – 32 metieni atvairīti, bet viena bumbiņa tomēr ielaista vārtos – spēlē pret ungārietēm.

 

Latvijas izlase ar Šveices valstsvienību laika gaitā tikusies vairākas reizes. Uzvarēt gan līdz šim nav izdevies, lai gan pāris reižu nospēlēts ļoti cienījami – 1:2. Pēdējo reizi latvietes ar šveicietēm spēkojās iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2013.gada nogalē notika Čehijā. Šveices izlase uzvarēja ar 6:1, bet goda vārtus mūsu komandas labā guva Santa Torstere, kurai asistēja Edīte Bankava. Jāpiebilst, ka šveicietes aizvadītajos deviņos pasaules čempionātos starp medaļniecēm nav bijušās tikai trīs reizes. 2005.gadā viņas pat uzvarēja, bet iepriekšējā čempionātā izcīnīja bronzas godalgas.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs, runājot par šīsdienas spēli pret šveicietēm, atzina, ka izteiktas favorītes būs pretinieces, tāpēc mūsu florbolistēm nāksies spēlēt no aizsardzības, pēc iespējas labāk rūpējoties par savu vārtu drošību. Protams, ja radīsies vārtu gūšanas iespējas pretuzbrukumos, tās jācenšas maksimāli izmantot. Līgas Garklāvas vakar gūtā kājas trauma izdarījusi savas korekcijas maiņu virknējumos – pirmajā un otrajā maiņā. No vārtsardzēm spēli starta sastāvā sāks Kristīne Kirilova.

 

Latvijas izlases maiņu virknējumi

1.maiņa: Biļinska – Bankava – Bērziņa, Kārkliņa – Klabere;

2.maiņa: Garbare – Torstere – Isjomina, Varša – Juruša;

3.maiņa: Vancāne – Priede - Ametere; Adamane – Poļakova;

Vārtos: Kirilova (Filipsone)

Rezervē: Brunovska.

 

Uz turnīra spēlēm, sevišķi tām, kurās piedalīsies Latvijas izlase, laipni gaidīti līdzjutēji. Biļetes cena uz mūsu valstsvienības spēlēm – 1.50 eiro. Bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja brīva. Visas kvalifikācijas turnīra spēles tiešraidē translēs portāls Sportacentrs TV.

JUGLASCIEMS