Zviedri un somi pusfinālā, pretiniekus zinās rīt

11.12.2014

zviedri_1.jpg

Šodien Zviedrijas pilsētā Gēteborgā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešiem tika aizvadītas divas pirmās ceturtdaļfināla spēles – Zviedrijas izlase ar 17:0 sagrāva igauņus, bet Somija valstsvienība ar 6:1 pārspēja norvēģus. Savus pretiniekus pusfinālā abas šīs komandas uzzinās rīt – ar somiem tiksies Čehijas un Dānijas mača uzvarētāji, bet zviedru pretinieki būs Šveices vai Latvijas florbolisti.

 

Igaunijas izlase astotdaļfinālā tikās ar slovākiem, kuru pretestību salauza pakāpeniski, bet galarezultātā svinēja savu pirmo uzvaru čempionātā, pie tam samērā pārliecinošu – 7:2. Šodien ceturtdaļfinālā mūsu ziemeļu kaimiņiem pret pasaules čempioniem zviedriem nebija nekādu argumentu – 0:17 (03, 0:6, 0:8). Jāatgādina, ka latvieši ar zviedriem spēkojās apakšgrupas spēlē, kurā piekāpās ar 2:11. Rīt pulksten 20.00 (pēc Latvijas laika) notiks ceturtdaļfināla spēle starp Latvijas un Šveices florbola izlasēm, kurā tiks noskaidroti zviedru pretinieki pusfinālā. Spēli tiešraidē translēs Latvijas televīzija LTV 7.

 

Norvēģi ceturtdaļfinālā iekļuva, pateicoties uzvarai pār ASV izlasi ar 6:2. Somijas florbolisti šodien jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 3:0, bet otrajā trešdaļā neviena no sāncensēm vārtus neguva. Pēdējā periodā Norvēģijas valstsvienībai izdevās panākt 1:3, tomēr mača izskaņā pasaules vicečempionu meistarība ņēma virsroku – 6:1. Somijas izlases pretinieki pusfinālā taps zināmi spēlē starp čehiem un dāņiem, kas paredzēta rīt pulksten 17.00 (pēc Latvijas laika).

 

Šodien tika aizvadītas pirmās spēles cīņā par 9.-12.vietu. Pie pirmā panākuma turnīrā tika pirms diviem gadiem pusfinālā iekļuvusī Vācija, kas tikai pagarinājumā ar 6:5 pārspēja ASV florbolistus. Uzvaru savā bilancē ierakstīja arī slovāki, kas sīvā cīņā ar 5:3 pieveica kanādiešus. Rīt mačā par 9.vietu tiksies vācieši un slovāki, bet 11.vietu pasaulē savā starpā dalīs abas Ziemeļamerikas kontinenta izlases – Kanāda un ASV.

 

Četras izlases šodien jau noslēdza savu dalību desmitajā pasaules čempionātā. 13.vietu izcīnīja Krievijas valstsvienība, kas savā apakšgrupā sensacionāli palika pēdējā vietā, bet pēc tam izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras. Vakar krievi ar 15:3 sakāva korejiešus, bet šodien to pašu izdarīja ar austrāliešiem (11:4), revanšējoties viņiem par grupā sagādāto zaudējumu. 14.vietā Austrālijas izlase, kas vakar ne bez pūlēm tika galā ar japāņiem (4:2), bet 15.vietu ar prieka asarām acīs izcīnīja japāņi, kas šodien pagarinājumā ar 5:4 uzvarēja korejiešus, tā atdarot viņiem par zaudējumu apakšgrupā ar 1:3. Dienvidkorejas izlasei atlika samierināties ar 16.vietu pasaulē.

 

Visa informācija par pasaules čempionātu: ŠEIT

JUGLASCIEMS