Pārbaudītas sieviešu izlases tuvākās rezerves

24.10.2014

fedulovs_izlase_14.jpg

Latvijas sieviešu florbola izlases jaunieceltā galvenais trenera Jurija Fedulova vadībā Kocēnu sporta namā notika pirmā treniņnometne, kurā piedalījās 20 spēlētājas – lielākoties valstsvienības tuvākās rezervistes.

 

Ar Kocēnos notikušo treniņnometni Latvijas sieviešu florbola izlase uzsāka gatavošanos pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas paredzēts 2015.gadā 2.-8.februārī. Par ceļazīmi uz pasaules čempionātu būs jācīnās visām valstsvienībām, izņemot rīkotājvalsti Somiju. Eiropā būs trīs kvalifikācijas turnīri, kas norisināsies Polijā, Slovākijā un Latvijā (Valmierā). Mūsu izlase par tiesībām piedalīties pasaules čempionātā sacentīsies ar Šveices, Dānijas, Ungārijas, Spānijas un Francijas florbolistēm.

 

Galvenais treneris J.Fedulovs uz pirmo treniņnometni neaicināja ne ārzemju klubos spēlējošās florbolistes, ne arī vairākas tās spēlētājas, kuras jau ne reizi vien sekmīgi pārstāvējušas Latviju pasaules čempionātos un citos turnīros. Treniņnometnē piedalījās 16 laukuma spēlētājas un četras vārtsardzes. Visplašāk bija pārstāvēta komanda "Rubene" (sešas florbolistes), piecas spēlētājas ir no "Ķekavas", pa trim – no RSU, "Ķekavas Bulldogs" un "Rīgas Lauvām".

 

Nometne notika divas dienas, katrā no tām bija pa vienam treniņam un pa vienai pārbaudes spēlei, kurā izlases kandidātes mērojās spēkiem ar Kocēnu čempionāta vīriešu komandām. Pret komandu "Eži" meitenes nodemonstrēja lielisku rezultativitāti, pateicoties kurai svinēja uzvaru ar 12:4. Pret STK, kas ir viena no vietējā čempionāta spēcīgākajām komandām, klājās grūtāk. 10 minūtes pirms spēles beigām izlases kandidātes bija nonākušas zaudētājas ar 2:4, tāpēc pieņēma lēmumu mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Panākt izlīdzinājumu gan neizdevās – spraigā cīņā tika zaudēts ar 2:6.

 

Izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs ar treniņnometnē paveikto ir apmierināts. Ticis ļoti labi un ražīgi pastrādāts, florbolistes ļoti centušās, tāpēc trenerim un viņa asistentiem Gintam Vīnbergam un Valērijam Bodniekam bija arī ko atzīmēt savos piezīmju blociņos. Kopējais iespaids ir tāds, ka zināmas rezerves valstsvienībai ir, bet konkurence vienmēr nāk par labu kopējai meistarībai. Nākamā treniņnometne notiks jau pavisam drīz – novembra vidū.

 

Sieviešu izlases kandidātes:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Monta Čēma

V

RSU

2.

Ieva Priede

U

RSU

3.

Jana Filipsone

V

RSU

4.

Paula Egle

U

Rubene

5.

Madara Adamane

A/U

Rubene

6.

Zane Justamente

A

Rubene

7.

Zane Darša

U

Rubene

8.

Juta Muravska

A/U

Rubene

9.

Ilga Jēkabsone

V

Rubene

10.

Elīza Elizabete Bērziņa

U/A

FK Ķekava

11.

Paula Brunovska

U

FK Ķekava

12.

Laura Vancāne

A

FK Ķekava

13.

Evija Poļakova

A

FK Ķekava

14.

Līga Akmeņkalne

A

FK Ķekava

15.

Inga Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

16.

Līga Vancāne

U

Ķekavas Bulldogs

17.

Zanda Ozoliņa

A/U

Ķekavas Bulldogs

18.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

19.

Kristīne Kirilova

V

Rīgas Lauvas

20.

Liene Krauja

A

Rīgas Lauvas

JUGLASCIEMS