Abramovs izrauj "Cēsu alum/Lekringam" uzvaru pār "RTU/Inspectu"

19.10.2014

lekrings13.jpg

Piekto uzvaru piecās spēlēs un otro pēc kārtas pašās pēdējās pamatlaika sekundēs Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā izcīnījusi "Cēsu alus/Lekrings", kas šovakar savā laukumā ar 6:5 pieveica turnīra līderi "RTU/Inspectu". Uzvaras metiens pēdējās minūtes 52.sekundē padevās Aleksandram Abramovam.

 

Otro spēli pēc kārtas no punktu zaudēšanas izglābusies čempione "Cēsu alus/Lekrings", kas šovakar savā laukumā uzņēma Virslīgas līderi "RTU/Inspectu". Spēli labāk sāka tieši viesi, kuri ne vien atklāja rezultātu, bet arī atradās vadībā pēc pirmā perioda – 3:2. Otrās trešdaļas laikā rīdzinieki ieguva jau divu vārtu pārsvaru (5:3), kas viņiem bija arī 9 minūtes pirms pamatlaika beigām. Tad savu ofensīvu sāka cēsnieki – 52.minūtē Mārtiņš Rajeckis panāca 5:4, 54.minūtē Gints Bērtulis izlīdzināja rezultātu – 5:5, bet 8 (!) sekundes pirms finālsvilpes Aleksandrs Abramovs, kuram asistēja Ingus Laiviņš, ar precīzu metienu izrāva "Cēsu alum/Lekringam" piekto uzvaru piecās spēlēs un 2.vietu turnīra tabulā.

 

Labākā uzvarētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma uzvaras vārtu autors Aleksandrs Abramovs, bet rezultatīvākie viņa komandā bija Mārtiņš Rajeckis ar 3 (1+2) punktiem un Gints Bērtulis ar diviem vārtu guvumiem. Par labāko "RTU/Inspecta" sastāvā atzina Gvido Laugu, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākais, divi vārti viņa komandas biedram Kārlim Bulānam.

 

"RTU/Inspecta" uzbrucējs Atis Blinds atklāja, ja viņa komandas galvenā kļūda, kas tika pieļauta, bija tā, ka no +2 (5:3) rīdzinieki nemācējām spēli novadīt līdz uzvarai. Tad, kad vajadzēja sagaidīt, lai pretinieks nāk virsū un pašiem izmantot iespēju aizskriet pretuzbrukumos, tad studenti paši sākuši pārāk daudz skriet un piespiesties pretinieku vārtiem. Rezultātā – ielaisti goli… "Sāpīgs zaudējums un dubults rūgtums, ka paši pieļaujam tik rupjas kļūdas situācijā, kad vienkārši vajadzēja ievērot spēles disciplīnu," rezumēja Atis Blinds.

 

"Cēsu alus/Lekrings" - "RTU/Inspecta" 6:5 (2:3, 1:2, 3:0)

Metienu attiecība:

24:22 (8:9, 5:8, 11:5)

Rezultatīvākie:
"Cēsu alus/Lekrings"
– Mārtiņš Rajeckis 3 (1+2), Gints Bērtulis 2 (2+0), Aleksandrs Abramovs 1 (1+0), Jānis Melderis 1 (1+0), Pauls Erenbots 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (0+1), Andris Rajeckis 1 (0+1), Kārlis Bulmeistars 1 (0+1).

"RTU/Inspecta" – Gvido Lauga 3 (1+2), Kārlis Bulāns 2 (2+0), Edžus Bunka 1 (1+0), Toms Mežotnis 1 (1+0), Atis Blinds 1 (0+1), Jānis Jansons 1 (0+1), Gints Timoško 1 (0+1).


JUGLASCIEMS