Vīriešu Virslīgā četras spēles, centrālais mačs - Cēsīs

19.10.2014

004.jpg

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notiks četras spēles, par centrālo maču var uzskatīt divu līderu dueli – līdz šim vēl nezaudējusī "Cēsu alus/Lekrings" savā laukumā uzņems pirmās vietas īpašnieci "RTU/Inspectu".

 

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

 

Pulksten 15:30 "Ulbroka/FS Masters" – "Talsi/Triobet" (Ulbrokas sportā kompleksā)

"Ulbroka/FS Masters" (8.v.) piecās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras. Vakar ulbrokieši viesojās Bauskā, kur piedzīvoja samērā negaidītu un smagu zaudējumu – 4:9. Rezultatīvākais Ulbrokas komandā un sestais rezultatīvākais visā Virslīgā ar 16 (10+6) punktiem ir Edžus Ceriņš, 14 (8+6) punkti Aināram Juškēvičam. "Ulbroka/FS Masters" šobrīd ir līdere sapelnīto soda minūšu skaita ziņā – 91 minūte.

"Talsi/Triobet" (10.v.) pēc uzvaras čempionāta ievadā piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas. Pēdējā neveiksme bija pret Kocēnu "Rubeni" pretinieku laukā – 3:6. Rezultatīvākais Talsu komandā ar 8 (4+4) punktiem ir Andris Blumbahs, pa 6 punktiem guvuši Krišs Treimanis un Oskars Sidra.

 

Pulksten 17:00 FK "Bauska" - "Rubene" (SN "Mēmele", Bauskā)

FK "Bauska" (9.v.) čempionātu sāka ar trim zaudējumiem, bet nu izcīnītas jau divas uzvaras pēc kārtas, pēdējā – vakar savā laukumā pār "Ulbroku/FS Masters" (9:4). Lai arī Bauskas komanda šobrīd nav labāko astoņniekā, divi tās spēlētāji ir starp līgas šešiem rezultatīvākajiem – 3.vietā Ģirts Laugalis ar 17 (4+13) punktiem, 5.vietā Pēteris Zeltiņš ar 16 (11+5) punktiem.

Kocēnu "Rubene" (11.v.) turnīra četrās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Iepriekšējā mačā kocēnieši savā laukumā ar 7:8 piekāpās "Ulbrokai/FS Masters". Rezultatīvākais Kocēnu komandā ar 9 (5+4) punktiem ir Ingars Matisons, Atim Stepānam 8 (7+1) punkti. "Rubenes" vārtsargs Āris Ulmanis ar 84.00% atvairītu metienu ir sestais labākais visā Virslīgā.

 

Pulksten 17:00 "Cēsu alus/Lekrings" – "RTU/Inspecta" (Cēsu sporta kompleksā)

"Cēsu alus/Lekrings" (3.v.) ir vienīgā komanda, kura šosezon vēl nav zaudējusi ne punkta – četras uzvaras. Iepriekšējā spēlē cēsnieki viesos uzvaras vārtus pret FK "Rīga" guva tikai 12 sekundes pirms pamatlaika beigām – 7:6. Rezultatīvākais starp cēsniekiem ar 12 (2+10) punktiem ir Andris Malkavs, pa 8 punktiem Aleksandram Abramovam, Ingum Laiviņam un Andrim Rajeckim. Andris Malkavs reizē ir arī visvairāk sodītais spēlētājs visā Virslīgā – 26 noraidījuma minūtes. Abi Cēsu komandas vārtsargi ieņem vietu turnīra labāko sešiniekā – 2.vietā Normunds Krūmiņš (92.59%), 4.vietā Anrijs Vents (84.72%).

"RTU/Inspecta" (1.v.) septiņās spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras, tostarp pēdējos piecos mačos. Iepriekšējā spēlē studenti savā laukumā ar 4:2 pārspēja "Lielvārdi". Rezultatīvākais Rīgas komandas sastāvā ar 15 (6+9) punktiem ir Kārlis Bulāns, Jāņa Jansona kontā 13 (12+1) punkti. "RTU/Inspectas" vārtsargs Andis Blinds ar 93.15% neitralizētu pretinieku metienu ir labākais visā Virslīgā.

 

Pulksten 18:00 "Jelgavas novads" – "Ķekavas Bulldogs" (Jelgavas sporta hallē)

"Jelgavas novads" (14.v.) pie punktiem joprojām nav tikusi – Virslīgas debitantei seši zaudējumi. Rezultatīvākais starp jelgavniekiem ar 6 (4+2) punktiem ir Reinis Kundziņš, Imantam Lastovskim 5 (4+1) punkti. Viens no rezultatīvākajiem "Jelgavas novadā" ir vārtsargs Gundars Krīpēns – divas piespēles.

"Ķekavas Bulldogs" (12.v.) četrās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru pagarinājumā. Iepriekšējā mačā ķekavieši savā laukumā ar 4:7 piekāpās Liepājas "Kuršiem". Ar 5 (2+3) punktiem rezultatīvākais ir Gints Klēģers, Oskaram Eglītim un Matīsam Jansonam pa 4 punktiem.

JUGLASCIEMS