Latvijā notiks 2016.gada pasaules čempionāts florbolā vīriešiem

10.03.2013

saluts.jpg

Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) Centrālās Valdes sēdē Bernē (Šveice) 2013.gada 10.martā pieņemts lēmums apstiprināt Latvijas Florbola savienību par 11. pasaules čempionāta florbolā vīriešiem, kas notiks 2016.gada decembrī, rīkotāju.

 

 

Latvijas Florbola savienība par šīm tiesībām sacentās ar Čehijas Republikas Florbola savienību. Pasaules čempionāti florbolā vīriešiem līdz šim ir rīkoti tikai piecās valstīs: Zviedrijā, Čehijas Republikā, Norvēģijā, Somijā un Šveicē.

 

Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons uzskata, ka Latvijas florbolam šis ir vēsturisks lēmums, jo tik augsta līmeņa florbola pasākums Latvijā notiks pirmo reizi: "Starptautiskās Florbola Federācijas lēmums par pasaules čempionāta rīkošanu Latvijā uzskatāms par ļoti augstu novērtējumu mūsu lielajai pieredzei, jau vairākkārt rīkojot dažāda līmeņa starptautiskas sacensības florbolā, ieskaitot pasaules čempionātu florbolā sievietēm 2001.gadā Rīgā,  pasaules čempionātu junioriem U-19 (vīriešiem) 2005.gadā Cēsīs un Kocēnos, Eiropas klubu turnīra "EuroFoorball Cup" finālposmu Valmierā un Kocēnos 2010.gadā, kā arī pasaules 2013.gada čempionāta florbolā sievietēm kvalifikācijas turnīru 2013.gada sākumā Valmierā.

Liela nozīme pozitīva lēmuma pieņemšanā neapšaubāmi bija gan mūsu nacionālo izlašu veiksmīgajiem startiem iepriekšējos pasaules čempionātos, gan Nacionālās Sporta padomes lēmumam atbalstīt pasaules čempionāta rīkošanu Latvijā, gan mūsu spējai vienoties ar citu sporta spēļu veidu pārstāvjiem, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijā pieņemot lēmumu tieši 2016.gadā īpaši atbalstīt Latvijas Florbola savienību.

Pasaules čempionātam Latvijā vēl lielāku nozīmi piešķirs tas, ka tā laikā Latviju apmeklēs vairāk nekā 60 valstu florbola asociāciju vadītāji, kuri piedalīsies IFF Ģenerālās Asamblejas sesijā. Paredzams, ka saistībā ar florbola pakāpenisku iekļaušanos olimpiskajā kustībā šis čempionāts būs arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas pastiprinātas uzmanības lokā.

Latvijas Florbola savienībai šis ir ne tikai liels gods, bet tajā pašā laikā arī milzīga atbildība. Gatavošanās pasaules čempionātam un darbs tieši čempionāta dienās būs papildu slodze ne tikai valdei un biroja darbiniekiem, bet arī visai Latvijas florbola sabiedrībai. Galvenās rūpes būs gan nodrošināt sporta bāzes un nepieciešamos finanšu resursus, gan arī sagatavot vispiemērotākos no brīvprātīgajiem darbiniekiem, kuri guvuši pieredzi jau iepriekš rīkotajos un arī tuvākajā laikā plānotajos IFF pasākumos Latvijā."

 

2014.gadā Latvijā plānots sarīkot 10. pasaules čempionāta florbolā vīriešiem kvalifikācijas turnīru, 2014.gada pasaules čempionāta florbolā vīriešiem finālturnīrs notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

 

Latvijas Florbola savienība (LFS) ir dibināta 1993.gadā un ir vienīgā institūcija Latvijā, kurai valsts deleģējusi tiesības vadīt un koordinēt darbu florbola jomā Latvijā. Tā veicina florbola attīstību, popularitāti un augstu rezultātu sasniegšanu, kā arī sekmē bērnu, jauniešu un citu interesentu iesaistīšanos florbola nodarbībās un sportiskās aktivitātēs. LFS galvenie mērķi ir rūpēties par savu sportistu fiziskās un garīgās veselības saglabāšanu un uzlabošanu, kā arī veicināt iespējas ieinteresētajiem spēlētājiem sevi attīstīt, apliecināt un pierādīt, gūstot augstus panākumus sportā

Savu mērķu sasniegšanai LFS jau nepilnus 20 gadus organizē dažādas vietēja un starptautiska mēroga sacensības, kā arī mērķtiecīgi attīsta, atbalsta un veicina florbola pasākumus Latvijas pilsētās un novados.

JUGLASCIEMS