Latvietes nepārvar starta stresu un kapitulē čehietēm

08.12.2019

img_0907.jpg

Ar smagu zaudējumu Šveices pilsētā Neišatelē notiekošo pasaules čempionāta florbolā sievietēm finālturnīru sākusi Latvijas izlase, kas šodien spēkojās ar Čehijas valstsvienību, atzīstot tās pārākumu ar 2:14. Vārtus mūsu komandas labā guva Paula Matisone un Anna Ankudinova, kura saņēma labākās spēlētājas balvu.

 

Gan Latvijas, gan Čehijas sieviešu izlasēm to savstarpējais mačs bija pirmais šajā pasaules čempionāta finālturnīrā. Pašas pirmās spēles minūtes pagāja līdzvērtīgā cīņā – iespēja gūt vārtus bija abām komandām, bet rezultāts vēl netika atklāts (0:0). 3.minūtes beigās mūsu florbolistes rupji kļūdījās, atstājot savu vārtsardzi Laumu Višņevsku vienu pret Čehijas izlases uzbrucēju – 0:1. Var teikt, ka maisam gals bija vaļā, jo piecu minūšu laikā pretinieces guva četrus vārtus (0:4), praktiski izšķirot spēles likteni. Pēc pirmā perioda čehietes atradās vadībā ar 5:0. Otrajā trešdaļā mūsu meitenes atzīstami cīnījās, taču tās pēdējā minūtē ielaida vēl divus vārtus – 0:7.

 

Pēdējais periods sākās ar gavilēm mūsu izlases nometnē, jo 43.minūtē Līgas Vancānes lielisku piespēli vārtu guvumā pārvērta Anna Ankudinova – 1:7. Uzreiz pēc tam Evelīnai garbareiz bija iespēja izpildīt soda metienu, taču viņai neizdevās pārspēt lieliski spēlējošo Čehijas komandas vārtsardzi – 1:7. Galarezulrātā mūsu florbolistes piedzīvoja smagu zaudējumu ar 2:14. Otrās vārtus Latvijas izlases labā pēc skaistas pauzes iemeta Paula Matisone, bet labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma pirmā gola autore Anna Ankudinova.

 

Pasaules čempionāts florbolā sievietēm

Latvija – Čehija 2:14 (0:5, 0:2, 2:7)

Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Anna Ankudinova 1 (1+0), Paula Matisone 1 (1+0), Līga Vancāne 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS