FK "Ķekava" no igaunietēm atvadās ar principiālu uzvaru

17.11.2019

kekava_18visas.jpg

Šīs dienas vienīgā ELVI florbola līgas sievietēm spēle notika Ķekavā, kur FK "Ķekava" pēdējo reizi šajā sezonā mērojās spēkiem ar Igaunijas izlasi. Spraigā cīņā uzvaru ar 4:3 guva ķevavietes, kuru labā izšķirošos vārtus iemeta Aurēlija Zariņa.

 

Igaunijas sieviešu izlase ELVI florbola līgas regulārajā turnīrā piedalās, lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam, kas decembra pirmajā pusē notiks Šveices pilsētā Neišatelē. Paredzēts, ka igaunietes ar katru Latvijas klubu komandu tiksies pa četrā reizēm. Ar "Ķekavu" mūsu ziemeļu kaimiņienes trīs reizes jau bija krustojušas nūjas. Sezonas ievadā FK "Ķekava" savā laukumā bija pārāka papildlaikā, uzvarot ar 7:6. Savukārt oktobra sākumā, kad abas komandas aizvadīja divas spēles pēc kārtas, igaunietes savā laukumā bija pārākas ar rezultātiem 7:2 un 7:5.

 

Šīsdienas mača pirmajā periodā neviena no komandām pie vārtu guvuma netika (0:0), bet 24.minūtē viešņām izdevās realizēt skaitlisko pārsvaru – 1:0, vārtus guva Kate Kūtisāre. Jau nākamajā minūtē sekoja mājinieču atbilde – Ieva Bušmane atjaunoja neizšķirtu rezultātu (1:1). 35.minūtē igaunietēm bija jau divu vārtu pārsvars – 3:1. Līdz otrajam pārtraukumam Ķekavas komandas kapteine Elīza Elizabete Bērziņa rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 2:3. Pēdējā trešdaļā vārtus guva tikai laukuma saimnieces – 47.minūtē Agnese Broliša atjaunoja neizšķirtu (3:3), bet 49.minūtē Aurēlija Zariņa guva, kā vēlāk izrādījās, ķekaviešu uzvaras vārtus – 4:3.

 

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 2 (1+1) punktiem bija Elīza Elizabete Bērziņa, bet par labāko spēlētāju tika atzīta Kristīne Kirilova, kura atvairīja 54 no 57 (!) pretinieču metieniem. Arī Igaunijas komandā labākās spēlētājas balvu saņēma vārtsardze – Saskia Ormaka, kura tika galā ar 31 no 35 metieniem. "Ķekavai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 11 punktu un joprojām 3. vieta, bet Igaunijas izlase ar 21 punktu atrodas pirmajā pozīcijā.

SF
JUGLASCIEMS