Būt vai nebūt – Latvijas izlase pret līderēm slovākietēm

20.10.2019

img_0727.jpg

Šodien Polijas pilsētās Novi Targā noslēgsies Sešu nāciju izaicinājuma turnīrs florbolā sievietēm, kurā kopā ar polietēm, slovākietēm, vācietēm, dānietēm un norvēģietēm par pirmo vietu un kausu cīnās arī Latvijas izlase sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā. Vakar latvietes piedzīvoja pirmo zaudējumu, ar 2:5 piekāpjoties polietēm, bet šodien pulksten 14.00 (pēc Latvijas laika) mūsu meitenes dosies laukumā, lai izšķirošajā cīņā par pirmo vietu krustotu nūjas ar līderēm slovākietēm. Spēles tiešraide būs pieejama Starptautiskās florbola federācijas (IFF) YouTube kanālā.

 

Polijā notiekošais Sešu nāciju izaicinājuma turnīrs visām tā dalībniecēm būs pēdējā nopietnā spēku pārbaude pirms pasaules čempionāta, kas no 7. līdz 15. decembrim norisināsies Šveices pilsētās Neišatelē. Novi Targā pulcējušās tās sešas valstsvienības, kuras pasaules reitingā ierindojušās uzreiz aiz TOP-4 valstu izlasēm (Zviedrijas, Somijas, Šveices un Čehijas), bet savstarpējos mačos cer paaugstināt savu meistarību un ielauzties labāko četriniekā. Jāuzsver, ka Novi Targā notiekošajām spēlēm ir nedaudz cits formāts – tiek aizvadīti trīs periodi, katrs no kuriem ilgst 15 nevis 20 minūtes. Triju dienu laikā katra komanda pa reizei būs tikusies ar katru.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs

Datums

Plkst.

1. komanda

2. komanda

Rez.

18.10.

14.00

Latvija

Vācija

6:2

18.10.

20.00

Dānija

Latvija

2:4

19.10.

14.00

Latvija

Norvēģija

4:2

19.10.

20.00

Polija

Latvija

5:2

20.10.

14.00

Latvija

Slovākija

 

 

Turnīru Latvijas sieviešu izlase, kurai pasaules reitingā ir augstā 5.vieta, sāka ar maču pret 8.vietas īpašniecēm vācietēm, ko sakāva ar 6:2. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīta Jūlija Rozīte, kura šajā spēlē sakrāja 3 (2+1) punktus. 3 (1+2) punkti Simonai Grāpēnai, bet Laura Gaugere savāca 2 (1+1) rezultativitātes punktus. Pirmās dienas otrajā spēlē mūsu meitenes spēkojās ar dānietēm, kurām pasaules reitingā ir 10.vieta. Izšķirošo pārsvaru latvietēm izdevās gūt vien trešajā periodā – 4:2, bet uzvaras vārtu guvums Paulas Matisones kontā, kurai arī labākās spēlētājas gods. Vakar latvietes ar 4:2 uzvarēja arī savas principiālās pretinieces norvēģietes (9.vieta pasaules reitingā). Par labāko spēlētāju tika atzīta izšķirošo vārtu guvēja Klinta Mārtiņjēkaba. Vakarā latvietes spēkojās ar mājiniecēm polietēm (7.vieta pasaules reitingā) un jau pirmā perioda laikā nonāca iedzinēju lomā ar 0:4. Atspēlēties mūsu florbolistēm neizdevās – tika piedzīvots pirmais zaudējums šajā turnīrā (2:5). Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma mūsu pati jaunākā florboliste – Samanta Bērziņa.

 

Turnīra tabula

V.

Komanda

Sp.

U.

N.

Z.

V. att.

P.

1.

Slovākija

4

4

0

0

22:10

8

2.

Latvija

4

3

0

1

16:11

6

3.

Norvēģija

4

2

0

2

9:13

4

4.

Polija

4

2

0

2

16:12

4

5.

Dānija

4

1

0

3

14:17

2

6.

Vācija

4

0

0

4

8:22

0

 

Pa to laiku mūsu šīs dienas pretinieces slovākietes guvušas uzvaras visos četros savos mačos. Slovākijas florbolistes (6.vieta pasaules reitingā) ar 4:2 uzvarēja dānietes, ar 6:2 – polietes, ar 5:4 viņas pārspēja vācietes, bet norvēģietes sakāva ar 7:2. Pēdējo četru gadu laikā Latvijas un Slovākijas sieviešu izlases savā starpā tikušās divas reizes. 2015.gada pasaules čempionātā, kas notika Somijas pilsētā Tamperē, dramatiskā cīņā un tikai pēcspēles metienos ar 4:3 uzvarēja latvietes. Spēles laikā pa golam iemeta Diāna Isjomina, Inga Ametere un Elīza Elizabete Bērziņa, bet izšķirošo "bullīti" realizēja Gunita Kārkliņa. 2017.gadā Sešu nāciju turnīrā, kas norisinājās Slovākijas pilsētā Nitrā, latvietes ar slovākietēm cīnījās neizšķirti – 5:5. Latvijas izlasē ar vārtu guvumiem izcēlās Diāna Isjomina (2), Monika Džigure (2) un Anna Ankudinova. 2017.gada pasaules čempionātā, kas notika Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, spēlē par 5.vietu ar 6:4 pārākas jau bija slovākietes. Latvijas izlases labā vārtus guva Zeltīte Bankava, Ieva Priede, Paula Matisone un Līga Garklāva. Šī gada sākumā Slovākijas pilsētā Trenčinā notikušajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā vēlreiz uzvarēja Slovākijas florbolistes – 5:3. Latvijas izlases rindās pa golam iemeta Līga Garklāva, Elīza Elizabete Bērziņa un Līga Vancāne.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Slovākijas valstsvienību

1. maiņa: Paula Metāla (U) – Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Paula Matisone (U); Klinta Mārtiņjēkaba (A) – Lība Daija Mikova (A).

2. maiņa: Aurēlija Zariņa (U) – Māra Stapkēviča (U) – Anna Ankudinova (U); Inga Ametere (A) – Evelīna Garbare (A).

3. maiņa: Simona Grāpēna (U) – Laura Gaugere (U) – Jūlija Rozīte (U); Elizabete Pavlovska (A) – Samanta Bērziņa (A).

4. maiņa: Laura Skujevska (U) – Danute Tinkuse (U) – Anda Luža (U).

Vārtos: Kristīne Kirilova.

Rezervē: Jana Filipsone.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

2.

Jana Filipsone

V

NND

3.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

4.

Evelīna Garbare

A

Wizards Bern Burgdorf (Šveice)

5.

Elizabete Pavlovska

A

Rankat Ankat (Somija)

6.

Lība Daija Mikova

A/U

Rubene

7.

Inga Ametere

A/U

Ķekavas Bulldogs

8.

Jūlija Rozīte

U

Rubene

9.

Simona Grāpēna

U

Rubene

10.

Laura Gaugere

U

Rubene

11.

Paula Matisone

U

Rubene

12.

Danute Tinkuse

U

Rubene

13.

Laura Skujevska

U

FK Ķekava

14.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

15.

Paula Metāla

U

FK Ķekava

16.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

FK Ķekava

17.

Māra Stapkēviča

U

NND

18.

Aurēlija Zariņa

U

Rēzeknes BJSS

19.

Anda Luža

U

Ķekavas Bulldogs

20.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

JUGLASCIEMS