Turnīra otrajā dienā - pret norvēģietēm un mājiniecēm polietēm

19.10.2019

img_0247.jpg

Polijas pilsētās Novi Targā otro dienu turpināsies Sešu nāciju izaicinājuma turnīrs florbolā sievietēm, kurā kopā ar polietēm, slovākietēm, vācietēm, dānietēm un norvēģietēm par pirmo vietu un kausu cīnās arī Latvijas izlase sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā. Vakar latvietes svinēja divas uzvaras, arī šodien mūsu meitenēm paredzētas divas spēles – pulksten 14.00 (pēc Latvijas laika) – pret Norvēģijas izlasi, bet pulksten 20.00 – pret Polijas valstsvienību. Visu spēļu tiešraides būs pieejamas Starptautiskās florbola federācijas (IFF) YouTube kanālā.

 

Polijā notiekošais Sešu nāciju izaicinājuma turnīrs visām tā dalībniecēm būs pēdējā nopietnā spēku pārbaude pirms pasaules čempionāta, kas no 7. līdz 15. decembrim norisināsies Šveices pilsētās Neišatelē. Novi Targā pulcējušās tās sešas valstsvienības, kuras pasaules reitingā ierindojušās uzreiz aiz TOP-4 valstu izlasēm (Zviedrijas, Somijas, Šveices un Čehijas), bet savstarpējos mačos cer paaugstināt savu meistarību un ielauzties labāko četriniekā. Jāuzsver, ka Novi Targā notiekošajām spēlēm ir nedaudz cits formāts – tiek aizvadīti trīs periodi, katrs no kuriem ilgst 15 nevis 20 minūtes. Triju dienu laikā katra komanda pa reizei tiksies ar katru.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs

Datums

Plkst.

1. komanda

2. komanda

Rez.

18.10.

14.00

Latvija

Vācija

6:2

18.10.

20.00

Dānija

Latvija

2:4

19.10.

14.00

Latvija

Norvēģija

4:2 

19.10.

20.00

Polija

Latvija

 

20.10.

14.00

Latvija

Slovākija

 

 

Turnīru Latvijas sieviešu izlase, kurai pasaules reitingā ir augstā 5.vieta, sāka ar maču pret 8.vietas īpašniecēm vācietēm, ko sakāva ar 6:2. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīta Jūlija Rozīte, kura šajā spēlē sakrāja 3 (2+1) punktus. 3 (1+2) punkti Simonai Grāpēnai, bet Laura Gaugere savāca 2 (1+1) rezultativitātes punktus. Vakar vakarā mūsu meitenes spēkojās ar dānietēm, kurām pasaules reitingā ir 10.vieta. Izšķirošo pārsvaru mūsu florbolistēm izdevās gūt vien trešajā periodā – 4:2, bet uzvaras vārtu guvums Paulas Matisones kontā, kurai arī labākās spēlētājas gods. Turnīra tabulā latvietes šobrīd dala pirmo vietu ar slovākietēm, kurām arī divas uzvaras un precīzi tāda pati gūto un zaudēto vārtu attiecība – 10:4. Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā augsto 2.vietu ar 4 (3+1) ieņem Jūlija Rozīte, 4.vietā ar 4 (2+2) punktiem atrodas Simona Grāpēna, bet Laurai Gaugerei 3 (1+2) punkti un 5.vieta. Abas mūsu vārtsardzes kapitulējušas pa divām reizēm, bet sarakstā augstāk ir Kristīne Kirilova, kura ar 86,66% atvairīto metienu ieņem 3.vietu.

 

Turnīra tabula

V.

Komanda

Sp.

U.

N.

Z.

V. att.

P.

1.

Slovākija

2

2

0

0

10:4

4

2.

Latvija

2

2

0

0

10:4

4

3.

Norvēģija

2

2

0

0

5:2

4

4.

Dānija

2

0

0

2

4:8

0

5.

Polija

2

0

0

2

2:7

0

6.

Vācija

2

0

0

2

4:10

0

 

Pulksten 14.00 latvietes krustos nūjas ar vienu no savām principiālākajām pretiniecēm – ar Norvēģijas izlasi. Norvēģietes gan šobrīd pasaules reitingā ieņem sev neraksturīgi zemu vietu – devīto. Tomēr šajā turnīrā skandināvietes ir vienas no favorītēm, par to liecina arī pirmās dienas rezultāti – Norvēģijas izlase ar 1:0 pārspēja mājinieces polietes, bet ar 4:2 – vācietes. Pirms četriem gadiem, kad latvietes un norvēģietes mērojās spēkiem Polijas pilsētā Babimostā notikušajā turnīrā, uzvaru ar 4:2 svinēja Norvēģijas izlase. Latvijas komandas labā pa vārtiem toreiz guva Inga Ametere un Monika Džigure. Arī 2017.gadā, kad abas valstsvienības tikās pasaules čempionātā, kas notika Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, pie uzvaras tika skandināvietes – 3:2. Latvijas komandas rindās ar precīziem metieniem izcēlās Līga Garklāva un Evelīna Garbare.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Norvēģijas valstsvienību

1. maiņa: Simona Grāpēna (U) – Laura Gaugere (U) – Jūlija Rozīte (U); Elizabete Pavlovska (A) – Samanta Bērziņa (A).

2. maiņa: Paula Metāla (U) – Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Paula Matisone (U); Klinta Mārtiņjēkaba (A) – Lība Daija Mikova (A).

3. maiņa: Aurēlija Zariņa (U) – Māra Stapkēviča (U) – Anna Ankudinova (U); Inga Ametere (A) – Evelīna Garbare (A).

4. maiņa: Laura Skujevska (U) – Danute Tinkuse (U) – Anda Luža (U).

Vārtos: Kristīne Kirilova.

Rezervē: Jana Filipsone.

 

Pulksten 20.00 mūsu izlasi gaidīs mājinieču poliešu pārbaudījums. Polijas izlase, lai arī pasaules reitingā šobrīd ieņem augsto 7.vietu, Novi Targā notiekošo turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem. Vakar dienas pirmajā mačā polietes ar 0:1 atzina Norvēģijas izlases pārākumu, bet pēc tam ar 2:6 piekāpās spēcīgajām slovākietēm. Latvijas florbolistes ar Polijas izlasi pat divas reizes spēkojās 2017.gadā. Vispirms Sešu nāciju kausa izcīņas turnīrā, kas notika Slovākijas pilsētā Nitrā, ar 3:2 uzvarēja polietes. Latvijas valstsvienības labā vārtus guva Monika Džigure un Laura Gaugere. Savukārt pasaules čempionātā, kas norisinājās Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, mūsu meitenes sakāva Polijas izlasi ar 5:1, ar trim vārtu guvumiem izcēlās Evelīna Garbare, vēl pa golam iemeta Laura Gaugere un Līga Garklāva.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Polijas valstsvienību

1. maiņa: Paula Metāla (U) – Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Paula Matisone (U); Klinta Mārtiņjēkaba (A) – Lība Daija Mikova (A).

2. maiņa: Simona Grāpēna (U) – Laura Gaugere (U) – Jūlija Rozīte (U); Elizabete Pavlovska (A) – Samanta Bērziņa (A).

3. maiņa: Danute Tinkuse (U) – Māra Stapkēviča (U) – Anna Ankudinova (U); Inga Ametere (A) – Evelīna Garbare (A).

4. maiņa: Laura Skujevska (U) – Aurēlija Zariņa (U) – Anda Luža (U).

Vārtos: Jana Filipsone.

Rezervē: Kristīne Kirilova.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

2.

Jana Filipsone

V

NND

3.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

4.

Evelīna Garbare

A

Wizards Bern Burgdorf (Šveice)

5.

Elizabete Pavlovska

A

Rankat Ankat (Somija)

6.

Lība Daija Mikova

A/U

Rubene

7.

Inga Ametere

A/U

Ķekavas Bulldogs

8.

Jūlija Rozīte

U

Rubene

9.

Simona Grāpēna

U

Rubene

10.

Laura Gaugere

U

Rubene

11.

Paula Matisone

U

Rubene

12.

Danute Tinkuse

U

Rubene

13.

Laura Skujevska

U

FK Ķekava

14.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

15.

Paula Metāla

U

FK Ķekava

16.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

FK Ķekava

17.

Māra Stapkēviča

U

NND

18.

Aurēlija Zariņa

U

Rēzeknes BJSS

19.

Anda Luža

U

Ķekavas Bulldogs

20.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

SF
JUGLASCIEMS