"Ķekava" vēlreiz piekāpjas Igaunijas izlasei

06.10.2019

kekava_18visas.jpg

Šodien viena ELVI florbola līgas sievietēm spēle norisinājās Tartu, kur FK "Ķekava" divu dienu laikā otro reizi mērojās spēkiem ar Igaunijas izlasi. Ja vakar ķekavietes piekāpās ar 2:7, tad šodien rezultāts bija jau daudz pieklājīgāks – 5:7, turklāt jāņem vērā, ka mūsu florbolistes pēdējo desmit minūšu laikā nerealizēja divus soda metienus. Pa diviem vārtiem Ķekavas komandas labā guva Laura Skujevska un Ieva Bušmane.

 

FK "Ķekava" uz spēlēm viesos pret Igaunijas sieviešu izlasi ieradusies bez dažām savām līderēm, tādēļ vakar piedzīvotajam smagajam zaudējumam ar 2:7 lielas pārsteiguma piegaršas nebija. Šodien, cīnoties tajā pašā sastāvā, ķekavietes demonstrēja krietni labāku spēles kvalitāti. Mača rezultātu jau 2.minūtes pašā sākumā ar precīzu metienu atklāja Ieva Bušmane – 1:0. Tiesa, jau 4.minūtē igauniete Kirke Pollisinski atjaunoja neizšķirtu rezultātu (1:1). Pirmā perioda gaitā Klinta Mārtiņjēkaba vēlreiz vadībā izvirzīja Ķekavas komandu, bet pēc 20 nospēlētām minūtēm uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts – 2:2. Otrajā trešdaļā uz igauniešu diviem vārtu guvumiem latvietes spēja atbildēt ar tikai vienu – 3:4. Pēdējā periodā ķekavietēm divas reizes izdevās atjaunot neizšķirtu – 4:4 un 5:5. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām laukuma saimnieces vēlreiz izvirzījās vadībā – 6:5. Cīņas turpinājumā mūsu florbolistēm divas reizes bija iespēja izpildīt soda metienu, taču ne Paula Metāla, ne Klinta Mārtiņjēkaba vārtus neguva. 58.minūtē Igaunijas izlase raidīja ķekaviešu vārtos vēl vienu bumbiņu un varēja svinēt uzvaru ar 7:5.

 

Par labāko spēlētāju Igaunijas izlases sastāvā tika atzīta vārtsardze Saskia Ormaka, kura atvairīja 23 no 28 pretinieču metieniem. Rezultatīvākās viņas komandā bija Edīte Parnika un Merli Suvari – katrai pa divām piespēlēm. Ķekavas komandas labā pa diviem vārtiem guva Ieva Bušmane un Laura Skujevska, Laurai tika labākās spēlētājas balva. Igaunijas izlasei pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 12 punktu un pirmā vieta, bet "Ķekava" ar pieciem punktiem ieņem trešo vietu.

SF
JUGLASCIEMS