Latvijas florbola tiesneši smelsies pieredzi no somiem

16.08.2019

tiesnesiimg_3045.jpg

Starptautiskā florbola turnīra laikā "Latvian Open 2019" notiks apjomīgas tiesnešu teorētiskās un praktiskās apmācības. Uz turnīru ir piesaistīts florbola eksperts Mika Sāstamoinens no Somijas. Mika florbolā ir kopš 1997.gada un sākotnēji bijis galvenais treneris Somijas augstākās līgas sieviešu komandai. Vēlāk uzsācis darbu tiesnešu sektorā. Tagad Mika ir Somijas florbola savienības un Starptautiskās florbola federācijas (IFF) tiesnešu komitejas biedrs. Tā pat Mika ir IFF oficiālais spēles novērotājs un tiesnešu treneris. "Latvian Open" laikā Mika strādās ar Latvijas tiesnešiem un palīdzēs pilnveidot viņu prasmes. Mika vadīs arī mācību semināru tiesnešiem, kas notiks "Latvian Open" laikā 24.augustā un pasniegs lekciju treneru seminārā 22.augustā.

 

Uz turnīru ir piesaistīts arī augstas klases IFF tiesnesis no Somijas Ansi Silvo, kurš savas karjeras laikā ir novadījis jau vairāk kā 150 IFF starptautiskās spēles un piedalījies visās augstākā līmeņa sacensībās. Ansi tagad ir IFF starptautiskās kategorijas tiesnesis ar "educator" statusu un pamatā veic tiesnešu apmācību. Arī "Latvian Open" laikā Ansi strādās un apmācīs tiesnešus individuāli, kopā ar viņiem dodoties laukumā un apkalpos spēles.

 

Papildus pārstāvjiem no Somijas, "Latvian Open" turnīra spēles apkalpos arī IFF starptautiskās kategorijas tiesneši no Polijas Bartošs Bureks un Vojcehs Czarnecki. Ļoti pieredzējis tiesnešu pāris, kas apkalpojis daudzus pasaules čempionātus.

 

Turnīra piedalīsies arī tiesnešu pāris no Baltkrievijas, kas nesen iekļauti IFF attīstības grupā un būs lieliska iespēja pieredzes un zināšanu apmaiņai.

 

Papildus ārvalstu florbola pārzinātājiem, "Latvian Open" turnīrā piedalīsies arī Latvijas labākie florbola tiesneši. Turnīrā spēles apkalpos arī IFF starptautiskās kategorijas tiesneši no Latvijas ar vairāk kā 100 IFF spēļu pieredzi Māris Kumerdanks un Kaspars Kristapsons.

SF
JUGLASCIEMS