Junioriem neiespējami iespējamā misija pret pasaules čempioniem

10.05.2019

img_0761.jpg

Kanādas pilsētā Halifaksā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešu U19 izlasēm šodien noslēgsies apakšgrupu spēļu turnīrs. Latvijas juniori, lai arī vakar spraigā cīņā piekāpās titulētajai Šveices valstsvienībai, joprojām saglabā izredzes kvalificēties pusfinālam. Tiesa, lai to izdarītu, mūsu puišus sagaida grūts darbiņš – šovakar pulksten 19.00 (pēc Latvijas laika) latviešiem ar vienalga kādu rezultātu jāuzvar pašreizējie pasaules čempioni somi.

 

Pasaules čempionāta pirmajā dienā Aināra Juškēviča vadītā Latvijas izlase tikās ar Norvēģijas junioriem. Jau pirmā perioda laikā Latvijas valstsvienība izvirzījās vadībā ar 3:0, otrās trešdaļas laikā panāca 5:0, bet pēdējo periodu sāka ar sesto vārtu guvumu (6:0). Tiesa, Latvijas florbolistiem neizdevās savus vārtus nosargāt neskartus, tomēr uzvara izdevās gana pārliecinoša – 6:2. Pa diviem vārtiem mūsu komandas labā guva Arnijs Kuratņiks un Klāvs Jansons, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju, bet Jānis Ragovskis izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Jau vakar latviešiem bija iespēja iekļūt pusfinālā, tikai vajadzēja uzvarēt savus vienaudžus no Šveices. Arī šajā mačā mūsu florbolisti atklāja rezultātu (1:0), bet pirmā perioda vidū četru minūšu laikā ielaida trīs vārtus – 1:3. Pēdējās trešdaļas sākumā mūsējiem izdevās atjaunot neizšķirtu rezultātu (4:4), bet tālāko spēles gaitu ietekmēja Renāta Degina noraidījums uz piecām minūtēm. Pretinieki to veiksmīgi izmantoja, gūstot divus vārtus, un svinēja panākumu ar 6:5. Labākā spēlētāja balvu mūsu izlasē saņēma Arnijs Kuratņiks, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais.

 

Pa to laiku pasaules čempioni somi turnīru sāka ar uzvaru pār Šveices izlasi (6:4), bet vakar ar 9:4 sakāva Norvēģus. Tomēr arī Somijas izlasei, lai tā būtu droša par savu vietu pusfinālā, mačā pret latviešiem vislabāk derētu uzvara. Latvijas junioru izlasei līdz šim vēl nav izdevies pasaules čempionātos pieveikt somus, pēdējo reizi abas komandas tāda līmeņa turnīrā spēkiem mērojās pirms četriem gadiem Helsingborgā, toreiz Somijas izlase uzvarēja ar 10:1.

 

Latvijas vīriešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Arnijs Kuratņiks

U

Rubene

2.

Viesturs Mārtiņš Rubenis

U

Talsu NSS/Krauzers

3.

Rūdis Žukelis

U

Lielvārde/Fat Pipe

4.

Jānis Ragovskis

U

Talsu NSS/Krauzers

5.

Uldis Dūniņš

A

Lielvārde/Fat Pipe

6.

Kevins Šmits

U

Lekrings

7.

Matīss Kristians Morozovs

U

Betsafe Oxdog Ulbroka

8.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

9.

Emīls Krūmiņš

U

Talsu NSS/Krauzers

10.

Roberts Zande

U

Lekrings

11.

Markuss Januševskis

U

FK Ogres Vilki

12.

Armands Savins

A

Lielvārde/Fat Pipe

13.

Iļja Taratutins

A

Betsafe Oxdog Ulbroka

14.

Matīss Fogelis

U

Talsu NSS/Krauzers

15.

Armands Budreika

A

Talsu NSS/Krauzers

16.

Renāts Degins

A

Ķekava

17.

Aksels Imbovics

V

Kurši/Ekovalis

18.

Valters Kasjaņenko

V

Talsu NSS/Krauzers

19.

Valters Cīrulis

U

Lielvārde/Fat Pipe

20.

Endijs Kleistrovs

U

Ķekava

 

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

Treneris: Aigars Belasovs

Treneris: Remārs Vikānis

Vārtsargu treneris: Mārtiņš Krūms

Fiziskā sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS