Juniores Četru nāciju turnīru noslēdz 3. vietā

28.04.2019

47712674721_519b474223_o.jpg

Šodien Čehijas pilsētā Homutovā ar spēli starp Latvijas un Somijas sieviešu U19 izlasēm noslēdzās Četru nāciju turnīrs florbolā. Mūsu florbolistes ar 3:15 atzina pasaules vicečempioņu pārākumu, divus vārtus Latvijas komandas labā guva Jūlija Rozīte. Ļoti spēcīgajā konkurencē latvietes finišēja trešajā vietā.

 

Četru nāciju turnīrā Latvijas junioru izlases pretinieces bija triju florbola lielvalstu (Čehijas, Somijas un Šveices) valstsvienības. Turnīra pirmajā mačā mūsu meitenes piedzīvoja smagu sakāvi, atzīstot mājinieču čehiešu pārākumu ar 2:11, bet toties otrajā spēlē, kas notika vakar, Latvijas U19 sieviešu izlase pirmo reizi savā vēsturē spēja uzvarēt Šveices valstsvienību – 5:3. Pa to laiku pašreizējās pasaules vicečempiones somietes bija svinējušas divas pārliecinošas uzvaras – ar 8:1 viņas sakāva Šveices izlasi, bet Čehijas valstsvienību sarūgtināja ar 8:3. Latvijas valstsvienība pēc vakardienas uzvaras šajā turnīrā bija sev nodrošinājusi vismaz trešo vietu, tajā pašā laikā saglabājot teorētiskas izredzes savu pozīciju uzlabot. Taisnības labad jāsaka, ka šī iespēja tiešām bija stipri teorētiska, jo, lai turnīra tabulā pakāptos uz otro vietu, mūsu meitenēm titulētās somietes bija jāpieveic ar astoņu vārtu pārsvaru, bet pirmās vietas iegūšanai pat ar +17… Jāņem vērā, ka Latvijas sieviešu U19 izlasei līdz šim somietes vēl ne reizes nebija izdevies pārspēt, bet iepriekšējā savstarpējā mačā, kas notika pirms trim gadiem, Somijas valstsvienība izrādījās pārāka ar 21:1.

 

Tieši tāpat kā abās iepriekšējās spēlēs, arī šajā mačā rezultātu atklāt izdevās mūsu florbolistēm – jau 3.minūtē Simonas Grāpēnas piespēli vārtu guvumā izdevās pārvērst Laurai Gaugerei (1:0). Pretinieces ar atbildi nekavējās, mazāk nekā desmit minūšu laikā gūstot trīs vārtus pēc kārtas – 1:3. 12.minūtē vāl vienus vārtus guva latvietes – pēc Lauras Gaugeres piespēles Jūlija Rozīte somiešu pārsvaru samazināja līdz minimumam – 2:3, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmā trešdaļa. Līdz pat spēles vidum nevienai no komandām nekādi neizdevās pārspēt pretinieču vārtsardzi, bet tad Somijas florbolistes savu teritoriālo pārsvaru sāka pārvērst vārtu guvumos. Pēc otrā perioda somietes atradās vadībā ar 7:2, bet visā spēlē svinēja panākumu ar 15:3, Trešos vārtus Latvijas junioru izlases labā guva Jūlija Rozīte, kurai asistēja Laura Gaugere, ar 3 (1+2) punktiem kļūdama par rezultatīvāko mūsu komandā.

 

Vairāk informācijas: ŠEIT

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Barbara Rabčevska

V

FK Ķekava

2.

Simona Grāpēna

U

Rubene

3.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

4.

Jūlija Rozīte

U

Rubene

5.

Lāsma Ēvele

A

Rubene

6.

Danute Tinkuse

U

Rubene

7.

Laura Gaugere

U

Rubene

8.

Marta Lība Zameca

U

Rubene

9.

Dārta Derupa

U

FK NND

10.

Aurēlija Zariņa

U

Rēzeknes BJSS

11.

Katrīna Kate Fībiga

A

FK Ķekava

12.

Liene Leite

U

FK Ķekava

13.

Kristiāna Elizabete Krūmiņa

A

FK Ķekava

14.

Kristiāna Kuplā

A

Ķekavas Bulldogs

15.

Kate Meldere

A

FK Lekrings

16.

Egija Katrīne Briede

A

Rubene

17.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

18.

Luīze Raseiceva

U

FK Lekrings

19.

Linda Zunda

U

Rēzeknes BJSS

20.

Krista Ruicēna

V

FK NND

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

 

Foto: ČFF

SF
JUGLASCIEMS