Latvietes pret šveicietēm – par pirmo uzvaru turnīrā

27.04.2019

47651939972_33727a8b43_o.jpg

Latvijas U19 sieviešu florbola izlase šodien pulksten 13.30 (pēc Latvijas laika) aizvadīs savu otro spēli Četru nāciju turnīrā, kas notiek Čehijas pilsētā Homutovā. Latvietēm pretī stāsies Šveices valstsvienība, kas, tāpat kā mūsu meitenes, pie pirmās uzvaras vēl nav tikušas.

 

Latvijas jaunajām florbolistēm izdevies iekļūt tiešām augstas raudzes turnīrā, jo kopā ar latvietēm, kas pirms gada uzvarēja pasaules čempionāta B divīzijā, kopumā izcīnot 9.vietu, par Četru nāciju kausu cīnās triju florbola lielvalstu pārstāves – čehietes, šveicietes un somietes. Līdz šim Homutovā aizvadītas trīs spēles. Divus pārliecinošus panākumus guvusi Čehijas izlase, kas aizvakar ar 8:3 sakāva švecietes, bet vakar ar 11:2 to pašu izdarīja ar latvietēm. Mūsu komandas labā pa vārtus šajā spēlē guva Jūlija Rozīte un Anna Ankudinova. Vēl vienā spēlē tikās Somijas un Šveices florbolistes, somietes spēja sagādāt švecietēm otro neveiksmi šajā turnīrā, uzvarot ar 8:1.

 

Ar Šveices sieviešu U19 izlasi Latvijas labākās juniores spēkiem nav mērījušās jau ļoti sen – pēdējā savstarpējā spēle notika 2010.gada Polijas kausa izcīņas turnīrā, kur ar 6:2 uzvarēja švecietes. Pasaules čempionātā Latvijas un Šveices beidzamo reizi tikās 2008.gadā, kad pretinieces izrādījās pārākas ar 8:2. Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika tieši pirms gada, Šveices U19 sieviešu izlase ieņēma sev neraksturīgi zemo piekto vietu.

 

Latvijas junioru izlases galvenā trenera Jurija Fedulova rīcībā ir 20 mūsu jaunās florbolistes – divas vārtsardzes, septiņas aizsardzības spēlētājas un vienpadsmit uzbrucējas. Vislielākā pārstāvniecība šajā valstsvienības modelī ir no Kocēnu kluba "Rubene" – astoņas spēlētājas. Četras florbolistes ir no FK "Ķekava", pa divām no "Rēzeknes BJSS", FK NND un Cēsu FK "Lekrings", bet viena no "Ķekavas Bulldogs". Vēl viena mūsu jaunā florboliste spēlē Somijā – tā ir Anna Ankudinova no "Rankat Ankat".

 

Vairāk informācijas: ŠEIT

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Barbara Rabčevska

V

FK Ķekava

2.

Simona Grāpēna

U

Rubene

3.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

4.

Jūlija Rozīte

U

Rubene

5.

Lāsma Ēvele

A

Rubene

6.

Danute Tinkuse

U

Rubene

7.

Laura Gaugere

U

Rubene

8.

Marta Lība Zameca

U

Rubene

9.

Dārta Derupa

U

FK NND

10.

Aurēlija Zariņa

U

Rēzeknes BJSS

11.

Katrīna Kate Fībiga

A

FK Ķekava

12.

Liene Leite

U

FK Ķekava

13.

Kristiāna Elizabete Krūmiņa

A

FK Ķekava

14.

Kristiāna Kuplā

A

Ķekavas Bulldogs

15.

Kate Meldere

A

FK Lekrings

16.

Egija Katrīne Briede

A

Rubene

17.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

18.

Luīze Raseiceva

U

FK Lekrings

19.

Linda Zunda

U

Rēzeknes BJSS

20.

Krista Ruicēna

V

FK NND

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

 

Foto: ČFF

SF
JUGLASCIEMS