Latvijas vīriešu izlasi turpinās vadīt Arto Rīhimeki

21.02.2019

artow.jpg

Latvijas Florbola savienība pagarinājusi līgumu ar Latvijas vīriešu izlases galveno treneri Arto Rīhimeki. Somu florbola speciālists turpinās vadīt valstsvienību līdz 2020. gada beigām, kad viņa dzimtenē risināsies 13. pasaules čempionāts florbolā vīriešiem. Latvijas izlases mērķis šajā turnīrā būs iekļūšana labāko pieciniekā, tas nodrošinās arī kvalificēšanos Pasaules spēlēm, kas 2021. gada vasarā notiks Amerikas Savienotajās Valstīs. Ja latviešiem izdosies izcīnīt ceļazīmi uz šo nozīmīgo sporta forumu, tad Rīhimeki līgums automātiski tiks pagarināts līdz 2021. gada jūlija beigām.

 

Arī nākamajā pasaules čempionāta ciklā trenera asistenta lomu valstsvienībā saglabās Ingus Laiviņš, bet prom dosies Pertu Kitehonka, kurš karjeru izlēmis turpināt citā virzienā. Sarunas ar iespējamajiem trenera palīgiem no ārzemēm vēl turpinās.

 

Arto Rīhimeki par Latvijas izlases galveno treneri kļuva 2017. gada jūlijā un pirmais cikls viņa vadībā vērtējams kā veiksmīgs - komanda kvalificējās 2018. gada pasaules čempionāta finālturnīram, kurā izcīnīja piekto vietu, grupu turnīrā pamanoties pārspēt arī florbola "lielā četrinieka" pārstāvjus čehus.

 

Pēc saistību pagarināšanas Rīhimeki pauda gandarījumu par līdz šim paveikto un iezīmēja perspektīvas nākotnei: "Esmu entuziasma pilns turpināt strādāt ar Latvijas izlasi. Pirmais darba cēliens bija ļoti daudzsološs un mums izdevās pacelt komandas spēli jaunā līmenī. Tagad esmu daudz labāk iepazinis vietējo florbolistu resursu un vairs nevajadzēs tērēt tik daudz laika, lai pārbaudītu spēlētājus un atrastu viņiem lietderīgāko pozīciju mūsu spēles modelī. Mums ir lieli mērķi 2020. gada pasaules čempionātam Helsinkos, viens no tiem ir iekļūšana pieciniekā un kvalificēšanās Pasaules spēlēm ASV."

SF
JUGLASCIEMS