"Valmieras" nedienas turpinās Lielvārdē

07.10.2018

lielvarde_salcevics_18.jpg

Piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi ELVI florbola līgas vīriešiem pašreizējā vicečempione FBK "Valmiera", kas šovakar viesojās pie "Lielvārdes/Fat Pipe" un tika sakauta ar 10:3. Lielvārdiešu labā pa pieciem rezultativitātes punktiem guva Juris Gribusts un Toms Akmeņlauks, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Jānis Salcevičs.

 

"Lielvārde/Fat Pipe", kas bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, šodien savā laukumā uzņēma vicečempioni "Valmieru", kam bija četru zaudējumu sērija. Jau pirmo desmit minūšu laikā lielvārdieši guva četrus vārtus (4:0), piespiežot viesus pieprasīt 30 sekunžu pārtraukumu. Divi no pirmajiem četriem goliem bija gados jaunā Armanda Savina kontā. Spēles gaitu gan tas nemainīja – valmierieša Agra Rogaiņa sargātajos vārtos turpināja lidot viena bumbiņa pēc otras – 6:0. Vienīgo iemeslu gavilēm valmierieši sagaidīja desmit sekundes pirms pārtraukuma, kad viņu vārtsargs Pēteris Stepītis tika galā ar Lielvārdes komandas līdera Toma Akmeņlauka izpildīto soda metienu – 0:6. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, arī tie bija laukuma saimnieku kontā – 7:0. Tikai 47.minūtē, kad rezultāts jau bija 8:0, bumbiņa pirmo reizi paviesojās mājinieku vārtos, turklāt tur to nejauši ievirzīja paši lielvārdieši – 1:8. Galarezultātā "Lielvārde/Fat Pipe" svinēja savu šosezon pārliecinošāko uzvaru – 10:3.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš sev atvēlētajās 45 minūtēs atvairīja visus 17 pretinieku metienus. Pa pieciem rezultativitātes punktiem viņa komandas labā guva Juris Gribusts un Toms Akmeņlauks, pa trim punktiem – Niks Blumfelds un Mariss Giņko, bet divus golus iemeta Armands Savins. Par labāko starp valmieriešiem atzina Ričardu Eglīti, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. "Lielvārde/Fat Pipe" pēc šīs uzvaras ar 14 punktiem pakāpās uz 1.vietu turnīra tabulā. Valmieriešiem joprojām tikai četri punkti un necilā 9.vieta.

 

"Lielvārde/Fat Pipe" – FBK "Valmiera" 10:3 (6:0, 1:0, 3:3)

Metienu attiecība:

24:30 (13:2, 5:10, 6:18)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/Fat Pipe" – Juris Gribusts 5 (3+2), Toms Akmeņlauks 5 (2+3), Niks Blumfelds 3 (1+2), Mariss Giņko 3 (0+3), Armands Savins 2 (2+0), Artūrs Skadiņš 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (1+0).

FBK "Valmiera" – Mārtiņš Broks 1 (1+0), Aigars Belasovs 1 (1+0), Arnijs Kuratņiks 1 (0+1), Ivo Balodis 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS