Startējis vīriešu 1. līgas turnīrs

14.09.2018

f.jpg

13. septembrī ar spēli Cēsīs starp vietējo komandu "Lekrings 1" un "Rēzeknes BJSS", kurā tikai pagarinājumā uzvaru ar 5:4 svinēja cēsnieki, starts tika dots Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas turnīram. Jāpiebilst, ka šajā līgā šosezon spēlēs komandu rekordskaits – 19.

 

Turnīra pirmo maču starp komandām "Lekrings 1" un "Rēzeknes BJSS" veiksmīgāk sāka cēsnieki – 10. minūtē rezultātu ar precīzu metienu atklāja Emīls Roberts Grīnbergs (1:0). Otrajā trešdaļā mājinieki turpināja labi iesākto un guva vēl divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 3:0. Pēdējā perioda sākumā rēzekniešiem bija iespēja izpildīt soda metienu, kas gan palika neizmantota. Toties jau 46. minūtē Vladlens Cvetkovs beidzot nodzēsa arī "Rēzeknes BJSS" nulli no rezultātu tablo (1:3), bet viņa komanda uzsāka ļoti veiksmīgu pakaļdzīšanos, 58. minūtē pēc tā paša Cvetkova metiena rezultāta starpība kļuva minimāla (3:4), bet 59. minūtē rēzeknietis Edgars Pedāns jau panāca neizšķirtu rezultātu - 4:4. Uzvaru, bet tikai pagarinājumā, tomēr svinēja cēsnieki, kuru labā Jorens Malkavs realizēja skaitlisko vairākumu - 5:4. Cēsu komandai divi punkti turnīra tabu, bet Rēzeknes florbolistiem jāsamierinās ar fantastisku atspēlēšanos, kas viņiem nodrošināja vienu punktu.

 

Par labāko spēlētāju Cēsu komandā tika atzīts uzvaras vārtu autors Jorens Malkavs, kuram šajā mačā "hat-trick". Tāda pati balva arī rēzeknietim Vladlenam Cvetkovam, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Rezultatīvāks šoreiz bija viņa komandas biedrs Armands Ivulāns, kuram 3 (1+2) punkti.

 

Jau šodien, 14. septembrī, vīriešu 1. līgas turnīrs turpināsies ar vēl divām spēlēm – FK "Madona" uzņems "Impar Limbaži", bet "Rubene-1" Kocēnos spēkosies ar "FBK Valmiera/BSS". Viss spēļu kalendārs apskatāms ŠEIT.

 

Šosezon Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. Līgā cīnīsies 19 komandas: "Rubene-1", "Kurši 2", "Lekrings 1", FBK SĀC, "Kuldīga/KNSS", "RTU/Rockets", FK "Madona", FK "JeNo", "Latvijas Universitāte/FS Masters", "Rēzeknes BJSS", "Saulkalne", "Irlava/Avant", "SC Mēmele/Code", "Lielvārde/Fans", "Talsu NSS/ZERORISK", "Leģions/Grobiņas SC", "Valmiera-BSS", "Ķekavas Bulldogs" un "Impar Limbaži".

SF
JUGLASCIEMS