Paziņots Latvijas junioru izlases sastāvs startam pasaules čempionātā

11.04.2018

team_latvia_2018.jpg

Latvijas U19 sieviešu florbola izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs nosaucis tās 20 florbolistes, kuras no 2. līdz 6. maijam aizstāvēs mūsu valsts godu pasaules čempionātā, kas norisināsies Šveices pilsētās Hērizavā un Sanktgallenē.

 

Izlasē iekļautas divas vārtsardzes,  septiņas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. Vislielākā pārstāvniecība (sešas spēlētājas) ir no Kocēnu "Rubenes", piecas florbolistes pārstāv klubu "Ķekavas Bulldogs", četras - "Rīgas Lauvas", trīs - Cēsu "Lekringu", bet pa vienai - FK "Ķekava" un Rīgas FK "NND". Piecas no šīm spēlētājām (Elizabete Pavlovska, Elīna Jeige, Nensija Šimkūna, Klinta Mārtiņjēkaba un Elīna Tauriņa) piedalījās iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2016. gadā notika Kanādā, bet trīs (Laura Gaugere, Elizabete Pavlovska un Anna Ankudinova) savu meistarību jau pierādījušas pieaugušo valstsvienībā.

 

2016. gada pasaules čempionātā, kas notika Kanādas pilsētā Toronto, Latvijas sieviešu U19 izlase visās četrās spēlēs piedzīvoja zaudējumus un bija spiesta pamest A divīziju. Nākamajā čempionātā nu jau B divīzijā latvietēm savā apakšgrupā būs jāsacenšas ar ASV, Austrijas un Austrālijas florbolistēm, bet otrā apakšgrupā cīnīsies Kanādas, Ungārijas, Jaunzēlandes un Krievijas izlases. Latvijas sieviešu U19 izlases mērķis ir tikai viens - atgūt sev vietu pasaules astoņu labāko izlašu vidū.

 

Apakšgrupas spēles B divīzijas komandas aizvadīs Hērizavā: 2. maijā mūsu juniores spēkosies ar ASV izlasi, 3. maijā ar austrālietēm, bet 4. maijā ar austrietēm. 5. maijā paredzēta pusfināla spēle, bet 6. maijā - divīzijas fināls. Nolikums paredz, ka finālspēle notiks Sanktgallenē.

 

Latvijas U19 sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

Poz.

Klubs

1.

Alise Kazaine

U

FK NND

2.

Laura Gaugere

U

Rubene

3.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

4.

Danute Tinkuse

U

Rubene

5.

Jūlija Rozīte

U

Rubene

6.

Simona Grāpēna

U

Rubene

7.

Zane Ziedone

A

Rubene

8.

Anna Ankudinova

U

Ķekavas Bulldogs

9.

Edīte Ozoliņa

A

Ķekavas Bulldogs

10.

Kristiāna Kuplā

A

Ķekavas Bulldogs

11.

Letīcija Kalve

U

Ķekavas Bulldogs

12.

Elīna Jeige

V

Ķekavas Bulldogs

13.

Nensija Šimkūna

U

FK Ķekava

14.

Klinta Mārtiņjēkaba

A

Lekrings

15.

Elīna Tauriņa

A

Lekrings

16.

Kate Meldere

U

Lekrings

17.

Barbara Rabčevska

V

Rīgas Lauvas

18.

Kristiāna Elizabete Krūmiņa

U

Rīgas Lauvas

19.

Liene Leite

U

Rīgas Lauvas

20.

Viktorija Kuročkina

A

Rīgas Lauvas

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Pēteris Stepītis

SF
JUGLASCIEMS