Latvijas izlases kandidātiem treniņnometne Valmierā

20.12.2017

izlase_kopa.jpg

Latvijas vīriešu florbola izlases kandidāti turpina gatavošanos pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas no 30. janvāra līdz 3. februārim norisināsies Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā. Šobrīd mūsu florbolisti piedalās treniņnometnē, kas no 19. līdz 21. decembrim arī notiek tieši Valmierā.

 

Latvijas vīriešu florbola valstsvienības galvenais treneris Arto Rīhimeki uz šo nometni uzaicinājis 25 spēlētājus - trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus. Ja salīdzina ar iepriekšējo nometni, tad šajā nepiedalās vārtsargs Valters Kasjaņenko (Talsu NSS/Krauzers), aizsargs Artis Savins (Lekrings), kā arī uzbrucēji Ingars Matisons (Rubene), Atis Stepāns (Rubene) un Mārtiņš Rajeckis (SK Pārgauja), bet ir uzaicināts vārtsargs Ivars Dišereits (Betsafe.Ulbroka). Līdz ar to šoreiz vislielākā pārstāvniecība ir no komandas "Betsafe/Ulbroka" -  - pieci spēlētāji. Četri florbolisti izsaukti no "Talsu NSS/Krauzera", pa trim - no FBK "Valmiera" un "Lielvārdes/Fat Pipe", pa diviem - no Stalbes SK "Pārgauja" un Cēsu "Lekringa", bet viens - no Liepājas komandas "Kurši/Ekovalis". Pārējie pieci uzaicināties florbolisti (brāļi Jānis un Andris Rajeckis, Artūrs Jurševskis, Morics Krūmiņš un Jakobs Karlsons) spēlē Šveices, Čehijas un Somijas līgās. Janvāra sākumā treneriem būs jāpaziņo 20 izlases spēlētāji, kā arī jānosauc desmit rezervisti.

 

Pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīram grupas EUR3 izlasēm, starp kurām ir arī Latvijas valstsvienība, notiks 2018.gadā no 30. janvāra līdz 3. februārim Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā. Latviešu pretinieki šajā turnīrā būs šveicieši, krievi, itālieši, ungāri un islandieši. Latvijas vīriešu florbola izlase pasaules rangā šobrīd ieņem 7. vietu, Šveices - 3. vietu, Krievijas - 15. vietu, Itālijas - 21. vietu, Ungārijas - 30. vietu, bet Islandes - 32. vietu. Pasaules čempionāta finālturnīram noteikti kvalificēsies pirmo un otro vietu izcīnījušās valstsvienības, bet izlase, kas ieņems trešo vietu - tikai tad, ja tās rezultāti būs labāki, nekā citu grupu tās pašas vietas ieguvējām. Pasaules čempionāta finālturnīrs notiks 2018. gada decembrī Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

 

Latvijas vīriešu izlases kandidāti:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Jānis Rajeckis

A

Kloten-Bulach Jets (Šveice)

2.

Artūrs Jurševskis

A

itelligence Bulldogs Brno (Čehija)

3.

Gatis Liepiņš

A

FBK Valmiera

4.

Gvido Lauga

U

SK Pārgauja

5.

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde/Fat Pipe

6.

Andris Rajeckis

U

Floorball Thurgau (Šveice)

7.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

8.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

9.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

10.

Toms Bitmanis

A

Talsu NSS/Krauzers

11.

Atis Blinds

U

Lielvārde/Fat Pipe

12.

Juris Gribusts

A

Betsafe/Ulbroka

13.

Rolands Kovaļevskis

U

Betsafe/Ulbroka

14.

Edžus Ceriņš

U

Betsafe/Ulbroka

15.

Jānis Ragovskis

A

Talsu NSS/Krauzers

16.

Kārlis Jānis Petrovskis

A

Betsafe/Ulbroka

17.

Mihails Kostusevs

U

Kurši/Ekovalis

18.

Jānis Salcevičs

V

Lielvārde/Fat Pipe

19.

Agris Rogainis

V

FBK Valmiera

20.

Jakobs Karlsons

U

Ticino Unihockey (Šveice)

21.

Ivars Dišereits

V

Betsafe/Ulbroka

22.

Aleksandrs Abramovs

U

Lekrings

23.

Edgars Puriņš

U

SK Pārgauja

24.

Andris Blumbahs

U

Talsu NSS/Krauzers

25.

Arnijs Kuratņiks

U

FBK Valmiera

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneris: Pertu Kitehonka

Treneris: Ingus Laiviņš

SF
JUGLASCIEMS