Latvietēm neizdodas izvairīties no slovākiešu revanša, šoreiz 6. vieta

09.12.2017

img_409.jpg

Šodien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā notiekošajā pasaules čempionāta florbolā finālturnīrā tiek aizvadītas pēdējās spēles. Latvijas izlase mačā par piekto vietu tikās ar mājiniecēm slovākietēm un ārkārtīgi spraigā un sīvā cīņā piekāpās ar 4:6, nespējot atkārtot divu iepriekšējo čempionātu panākumu. Tomēr arī sestā vieta ir lielisks mūsu meiteņu sasniegums.

 

Jau divos iepriekšējos pasaules čempionātos Latvijas sieviešu florbola izlase sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā izdarīja teju neticamo - izcīnīja augsto piekto vietu. Pirms četriem gadiem Čehijā latvietes mačā par piekto vietu tikās ar norvēģietēm, kurām apakšgrupas spēlē bija zaudējušas bezcerīgi - 0:7. Arī turnīra pēdējā spēlē mūsu florbolistes bija nonākušas iedzinējās ar 0:3, bet spēja saņemties un panākt izlīdzinājumu - 3:3. Pagarinājumā veiksme jau bija Latvijas izlases pusē - uzvara ar 4:3. Pirms diviem gadiem Somijā izšķirošā bija miniturnīra par 5. - 8. vietu pirmā cīņa, kurā mūsu meitenēm pretī stājās strauji progresējošās slovākietes. Lielu daļu laika tieši viņas atradās vadībā, bet latvietes atkal spēja izlīdzināt rezultātu un šoreiz uzvarēt pēcspēles metienos - 4:3. Mačā par piekto vietu Latvijas izlase jau pārliecinoši tika galā ar vācietēm - 5:2. Šajā čempionātā mūsu florbolistēm bija iespēja paveikt jau trešo "Fedulova brīnumu" - vajadzēja tikai arī šodien uzvarēt slovākietes, kas šoreiz bija mājinieču statusā un attiecīgi ar kuplu un skaļu līdzjutēju pulku.

 

Slovākietes noteikti gribēja revanšēties latvietēm, turklāt zaudējumu Bratislavas galvenajā arēnā viņām neviens nepiedotu. Ja no spēles pirmajām minūtēm laukuma saimnieces metās uz priekšu, 6. minūtē viņu uzbrukuma līderei Paulīnai Hudakovai ar ļoti precīzu metienu izdevās atklāt rezultātu - 1:0. Perioda izskaņā slovākietēm vēl viens vārtu guvums - 2:0. Otrajā trešdaļā pretinieces it kā nemanot sāka zaudēt iniciatīvu, līdz ar to mūsu meitenēm radās arvien vairāk vārtu gūšanas iespēju. 28. minūtē Zeltīte Bankava slovākiešu vārtu priekšā saņēma Lauras Gaugeres piespēli un bija precīza - 1:2, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. Pēdējās trešdaļas sākumā mūsu meitenēm jau trešo reizi bija jāaizstāvas skaitliskajā mazākumā. Šoreiz mājinieces to izmantoja - 3:1.

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs, Bratislava, 9. decembris, spēle par 5. vietu  

Slovākija - Latvija 6:4 (2:0, 0:1, 4:3)

Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Zeltīte Bankava 2 (1+1), Ieva Priede 1 (1+0) Līga Garklāva 1 (1+0), Paula Egle 1 (1+0), Laura Gaugere 1 (0+1), Lība Daija Mikova 1 (0+1).

 

Taču jau nākamajā pretuzbrukumā Ieva Priede pēc Lības Daijas Mikovas piespēles atjaunoja intrigu - 2:3. Pēdējā perioda vidū slovākietes ilgstoši saspēlējās savā laukumā pusē, līdz latvietēm izdevās atņemt viņām bumbiņu - Paula Egle panāca jau neizšķirtu rezultātu (3:3). Diemžēl šoreiz veiksme bija Slovākijas izlases pusē - 55. minūtē Kristīna Hudakova bija pati manīgākā mūsu vārtu priekšā, gūstot ceturtos vārtus - 4:3, bet 59. minūtē viņa panāca jau 5:3. Latvietes steidza mainīt vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju un 20 sekundes pirms pamatlaika beigām Līga Garklāva pēc Zeltītes Bankavas piespēles vienus vārtus atguva - 4:5. Brīnumam laika vēl pietika, bet šoreiz tam nebija lemts notiks - mūsu uzbrucēja zaudēja bumbiņu un slovākietes to iemeta tobrīd tukšajos Latvijas izlases vārtos, sagādājot latvietēm zaudējumu ar 4:6 un šoreiz atstājot viņas sestajā vietā.


SF
JUGLASCIEMS