Latvijas izlase pārliecinoši pieveic dānietes un kvalificējas ceturtdaļfinālam

05.12.2017

img_1829.jpg

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā notiekošajā pasaules čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrā šodien pirmo panākumu guva Latvijas valstsvienība, kas astotdaļfināla spēlē ar 4:1 uzvarēja dānietes. Rezultatīvākā starp mūsu meitenēm ar 2 (1+1) punktiem bija Evelīna Garbare, bet labākās spēlētājas balvu saņēma komandas kapteine. Jau rīt latvietes gaida ceturtdaļfināla spēle, kurā mūsu florbolistēm pretī stāsies pasaules čempiones zviedrietes.

 

Dānietes līdz astotdaļfinālam tika kā D apakšgrupas uzvarētājas. Līdz šim skandināvietes Bratislavā bija guvušas trīs pārliecinošus panākumus trijās spēlēs, bet jāņem vērā, ka viņām pretī stājās rangā ievērojami zemāku vietu ieņemošas izlases - ASV, Taizemes un Japānas. Latvietēm līdz šim uzvaru vēl nebija, jo bija jācīnās ar pavisam cita kalibra komandām - ar Somiju, Čehiju un Norvēģiju.

 

Astotdaļfināla spēli Latvijas un Dānijas florbolistes sāka piesardzīgi - lieki neriskējot, lai gan zināmu teritoriālo pārsvaru uzreiz ieguva mūsu meitenes. Arī metienus vairāk izdarīja latvietes, bet mērķi pirmo 20 minūšu laikā sasniedza viens - 14. minūtē Evelīnas Garbares piespēli vārtu guvumā pārvērta Līga Garklāva, raidot bumbiņu pretinieču vārtos no gaisa (1:0). Īpašs prieks par Līgas veiksmi uzbrukumā, jo pēc vakardienas spēlē gūtās traumas viņas dalība šīsdienas mačā vēl šorīt bija zem jautājuma zīmes, tomēr uzbrucēja, zinādama, cik vajadzīga savai komandai ir, devās laukumā un teicami aizvadīja visu cīņu.

 

Otrās trešdaļas laikā latvietes panāca jau 3:0 par labu sev. 30. minūtē rezultatīva bija Diānas Isjominas un Evelīnas Garbares sadarbība, otrajai iemetot golu (2:0), bet 38. minūtē dāniešu vārtsardze netika galā ar Gunitas Kārkliņas tālmetienu - 3:0, rezultatīva piespēle Elīzas Elizabetes Bērziņas kontā. 47. minūtē pēc Lauras Gaugeres piespēles pieredzējusī Zeltīte Bankava panāca jau 4:0. Diemžēl mūsu vārtsardzei Laumai Višņevskai neizdevās nosargāt savu cietoksni neieņemtu, bet par to vaina jāuzņemas komandas biedrenēm. Pēdējā periodā mūsu komandas izpildījumā parādījās paviršības un pat gluži bērnišķīgas kļūdas. 50. minūtē, kad pretiniecēm bija skaitliskais vairākums, viņu mestā bumbiņa pēc rikošeta tomēr atrada vietu Latvijas izlases vārtos - 4:1. Vairāk iemeslu gavilēm dānietes sev noorganizēt tomēr nespēja, tāpēc pārliecinošu panākumu ar 4:1 varēja svinēt Latvijas izlase, kas arī vienpadsmitajā pasaules čempionātā nodrošinājusi sev vietu starp planētas astoņām spēcīgākajām komandām.

 

Labākās spēlētājas balvu mūsu izlasē saņēma komandas kapteine Gunita Kārkliņa, kuras kontā viens vārtu guvums. Rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Evelīna Garbare, kura šodien spēlēja uzbrukumā. Tagad mūsu florbolistēm jāpacenšas labi atpūsties un krāt spēkus jau rīt paredzētajai ceturtdaļfināla spēlei, kurā viņām pretī stāsies nevienas citas kā pašreizējās pasaules čempiones zviedrietes.

 
Pasaules čempionāts florbolā sievietēm, astotdaļfināls. Bratislava, 5. decembris.
Latvija – Dānija 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Evelīna Garbare 2 (1+1), Līga Garklāva 1 (1+0), Gunita Kārkliņa 1 (1+0), Zeltīte Bankava 1 (1+0), Diāna Isjomina 1 (0+1), Elīza Elizabete Bērziņa 1 (0+1), Laura Gaugere 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS