Pret pasaules vicečempioniem tikai -1

04.05.2017

img_8921.jpg

Savu visu laiku labāko spēli pasaules čempionātos pret Šveices vīriešu U19 florbola izlasi aizvadījuši Latvijas juniori, kuri šodien Zviedrijas pilsētā Vekšē pašreizējos pasaules vicečempionus uzvarēja divos no trim periodiem, tomēr mača kopsumma piekāpās ar 5:6. Par labāko Latvijas valstsvienībā atzina vārtsargu Kārli Popu.

 

Vakar, pasaules čempionāta pirmajā dienā, Latvijas florbolisti jaunā paaudze divus periodus kā līdzīga ar līdzīgu cīnījās ar Čehijas junioru izlasi, bet trešajā periodā burtiski salūza un piekāpās ar 5:11. Šveicieši vakar bez problēmām "izrēķinājās" ar poļiem (12:3). Šodien Latvijas un Šveices vīriešu U19 florbola izlasēm bija jātiekas savā starpā, favorītu lomā, protams, bija titulētie šveicieši, kuri tikai divos pasaules čempionātos palikuši bez medaļām, bet pirms diviem gadiem Helsinborgā ieguva sudrabu.

 

Šveices izlase uzreiz ieguva bumbiņu, jau pirmais viņu metiens izrādījās rezultatīvs - 9.sekundē (!) latvieši nonāca iedzinējos ar 0:1. Tomēr mūsu puišus tas nesalauza - 2.minūtē Klāvs Ozoliņš saņēma Pētera Trekšes piespēli un atdarīja pretiniekiem ar to pašu - 1:1. 16.minūtē pretinieki ieguva skaitlisko vairākumu, bet drīz vien viņu vārtsargam negaidīts izrādījās mūsu aizsarga Ralfa Orstes metiens gandrīz no centra - 2:1, vēl viena rezultatīva piespēle Trekšem. Šveices komanda savu skaitlisko pārsvaru tomēr realizēja (2:2), bet pirmajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās latvieši, jo piecas sekundes pirms tā pēc Renāta Degina piespēles latviešus vēlreiz vadībā izvirzīja Kristers Eglītis - 3:2. Otrās trešdaļas sākumā iniciatīvu pārņēma pretinieki, kuri četru minūšu laikā ne vien izlīdzināja rezultātu, bet arī izvirzījās vadībā ar 5:3. Otrā perioda otrajā pusē abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Latvijas komandas rindās ar rezultatīvu metienu izcēlās Niks Blumfelds, kuram piespēlēja Lauris Alvis Stiprais, pirms pēdējām 20 minūtēm mūsējiem joprojām bija divu vārtu deficīts - 4:6.

 

Jau 46.minūtē mūsu juniori vēlreiz samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - ar golu izcēlās Jānis Ragovskis, bet Pēterim Trekšem šajā mačā bija nopelnīts jau trešais punkts par piespēli. Atlikušajā laikā latvieši savus titulētos pretiniekus nepārtraukti turēja sasprindzinājumā, grasoties atņemt viņiem vismaz punktu. Gandrīz divas minūtes pirms spēles beigām mūsējie sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Šveices aizsardzība izturēja, latviešiem sāpīgs zaudējums ar 5:6. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina vārtsargu Kārli Popu, kurš atvairīja 18 pretinieku metienus.


JUGLASCIEMS