Juniori trešajā periodā salūst un piekāpjas čehiem

03.05.2017

img_7945.jpg

Latvijas vīriešu U19 florbola izlase Zviedrijas pilsētā Vekšē notiekošo pasaules čempionātu sākusi ar zaudējumu pašreizējiem bronzas medaļniekiem čehiem (5:11), lai gan pēc otrās trešdaļas rezultāts vēl bija neizšķirts - 5:5. Par labāko starp latviešiem atzina Krišu Treimani, kurš izcēlās ar perfekti izpildītu "bullīti".

 

A divīzijas B apakšgrupas spēle starp Čehijas un Latvijas valstsvienībām bija pirmā, kas tika aizvadīta šajā pasaules čempionātā. Atbalstīt Latvijas izlasi klātienē Vekšē bija ieradušies vairāk nekā 20 līdzjutēji no Latvijas. Ar apmēram tikpat lielu atbalstītāju pulku varēja palepoties arī latviešu pretinieki, kuri iepriekšējā pasaules čempionātā spēlē par bronzas medaļām pagarinājumā ar 7:6 pārspēja titulētos zviedrus.

 

Šīsdienas maču abas komandas sāka samērā uzmanīgi, bet pirmie uzgavilēt varēja latvieši - 6.minūtē pēc Ivo Popova piespēles šajā pasaules čempionātā gūto vārtu kontu atklāja Emīls Birķis - 1:0. Līdz pirmajam pārtraukuma vadības grožus savās rokās pārņēma čehi - 1:2. 24.minūtē pretinieki rupji nogrūda zemē Edgaru Puriņu, kurš tobrīd lauzās uz viņu vārtiem. Tiesnešu piešķirto soda metienu nevainojami realizēja Krišs Treimanis, atjaunodams neizšķirtu - 2:2. Otrās trešdaļas turpinājumā vēl divas reizes veiksme uzbrukumā bija latviešu pusē - 27.minūtē čehi paši iedabūja bumbiņu savos vārtos (3:2), bet 35.minūtē pēc Pētera Trekšes piespēles ar vārtu guvumu izcēlās mūsu komandas kapteinis Klāvs Ozoliņš - 4:2. Diemžēl pārāk drīz pretiniekiem izdevās panākt neizšķirtu - 4:4. 37.minūtē Kristers Eglītis vēl izvirzīja mūsu juniorus vadībā ar 5:4, bet golu atpakaļ mūsējie dabūja pārdesmit sekundes pirms otrā pārtraukuma - 5:5. Pēdējā periodā vārtus guva tika Čehijas izlase, kas čempionātu sāka ar pārliecinošu uzvaru - 11:5.


JUGLASCIEMS