Mārtiņjēkaba: "Pret slovākietēm neizdarījām to, ko no mums gaidīja"

06.09.2016

lekrings_klinta.jpg

Latvijas Florbola čempionāta sieviešu 1. līgā par mēneša labāko spēlētāju martā tika atzīta Cēsu komandas "Lekrings" spēlētāja Klinta Mārtiņjēkaba. Uzbrucēja tajā mēnesī guva 11 rezultativitātes punktus (8+3), tajā skaitā spēlē pret "FK NND/RJTC" izceļoties ar hat-trick.

 

Savu florbolistes karjeru Mārtiņjēkaba uzsāka pagājušajā gadā komandā "Līgatne", taču jau sezonas gaitā pārgāja uz "Lekringu". Cēsnieces pēc iepriekšējā sezonā izcīnītās sestās vietas nu 1. līgas turnīrā pakāpušās par divām pozīcijām augstāk. "Komandā ikviena esam progresējušas – attīstāmies un turpinām augt kopā. Varbūt pēc gadiem diviem vai trim arī mēs izcīnīsim čempionu titulu. Savukārt pati vēlos vienkārši turpināt spēlēt, attīstīties un progresēt, kā arī gūt lielāku pieredzi un piedalīties pēc iespējas vairāk turnīros." Pirms "Lekringa" jauniešu komandas izveides Klinta Bērnu un jauniešu čempionātā U-16 un U-18 vecuma grupu turnīros pārstāvēja Kocēnu "Rubeni". "Šis posms man bija, lai attīstītu sevi un labāk saprastu, kas īsti ir florbols."

 

Līdz 1. līgas bronzai cēsniecēm pietrūka pavisam maz – finālspēlē, neskatoties uz piecu vārtu deficītu otrā perioda beigu daļā, "Lekrings" spēja rezultāta starpību sadeldēt līdz minimumam, taču pamatlaika pēdējās 80 sekundēs panākt izlīdzinājumu neizdevās. "Līdz galam nebijām šai spēlei gatavas. Turklāt "FK NND/RJTC" vārtsardze pamatīgi glāba savu komandu, viņa [Liāna Aldiņa - aut.] ir ļoti laba vārtsardze, par ko bijām spiestas pārliecināties arī sezonas svarīgākajā mačā. Iespējams, arī veiksme vairāk bija rīdzinieču pusē, taču nevar noliegt, ka pašas pieļāvām kļūdas, par kurām mums nācās samaksāt."

 

Klinta bija arī starp tām jaunietēm, kuras Latvijas izlasi pārstāvēja pasaules junioru čempionātā Kanādā, kurā galvenajā spēlē par 7. vietu un palikšanu A divīzijā mūsu meitenēm nācās piekāpties savām vienaudzēm no Slovākijas. "Slovākietes cīnījās jau no paša spēles sākuma, turpretī mēs sākām spēlēt tikai trešajā periodā," norāda uzbrucēja – pēdējā trešdaļā latvietēm vienubrīd bija pat sešu vārtu deficīts. "Bija par vēlu ko glābt. Neizdarījām to, ko no mums gaidīja." Komentējot pašas sniegumu šajā čempionātā, Klinta atzīst, ka nav nospēlējusi ļoti labi, taču uzbrucēja atdevusi visus spēkus un cīnījusies līdz pēdējam.

 

Mārtiņjēkaba norāda, ka, piedaloties šādā starptautiskā turnīrā, ir lielāka neskaidrība par pretiniecēm, kas uzdevumu uzvarēt padara grūtāku. "Atšķirība ir ļoti liela - 1. līgā visas komandas un to spēles stils ir zināms – uzkāpjot uz laukuma zini, kas tevi sagaida. Taču pasaules čempionātā pretinieces redzi pirmo reizi, nepārzini to spēli un tehniku. Viennozīmīgi, ka lielākais ieguvums no šī turnīra bija pieredze, kas vienmēr būs noderīga arī turpmāk."

 

Intervēja: Elīna Drēziņa

SF
JUGLASCIEMS