Liepājas florbola čempionātā noskaidroti finālisti

01.06.2015

liepajas_chempionats.jpg

Pavisam tuvu savam noslēgumam ir Liepājas florbola čempionāts, kurā nu vairs atlikušas tikai finālspēles, kas norisināsies 13.jūnijā Liepājas Olimpiskajā centrā. Nedaudz aplūkosim tās četras komandas, kuras turpina cīņu par medaļām.

 

"Ra.lv"

Pavisam noteikti reklāmisti būs tie, kuri šo čempionātu neuzskatīs par sev veiksmīgu. 2013./2014.gada Liepājas florbola čempionvienība! Tieši šis tituls florbolistu un hokejisti piesātinātajai blicei uzlika lielāko slogu un atbildību šajā čempionātā. Ja pērn "Ra.lv" komanda nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, tad šogad jau regulārajā turnīrā komandai bija divi klupieni, abi gan līdzvērtīgā cīņā un pēcspēles metienu sērijā. Regulāro turnīru reklāmisti noslēdza 3.vietā, kas viņiem deva iespēju izslēgšanas spēlēs piedalīties, sākot ar ceturtdaļfinālu. Ceturtdaļfinālā reklāmistiem nācās pasvīst pret kolēģiem no Vārmes komandas. Saglabājot intrigu visas spēles garumā, galavārdu teica tieši "Ra.lv" puiši, svinot uzvaru ar 8:7. Vakar čempionātā tika aizvadīta pusfinālu spēle, kurā "Ra.lv" komandai pretī stājās regulārā turnīra pāridarītāji - "Liels Auto" florbolisti. Arī šajā mačā, domājams, visnotaļ interesanti bija kā spēlētājiem tā skatītājiem, jo spēle bija asa un aizraujoša. Līdzīgi kā regulārajā sezonā, arī pusfinālā ar paceltām galvām un smaidu sejā no laukuma projām devās komanda "Liels Auto", kas uzvarēja ar 7:5. Komandai "Ra.lv" šogad atliek vien sakost zobus un cīnīties par Liepājas florbola čempionāta bronzas medaļām. Pārliecinošs komandas līderis ir Mārtiņš Matuks, kurš iekrājis 32 rezultativitātes punktus.

 

"Livonija"

"Livonijas" sastāvā spēlē gan gados jauni puiši, gan izbijušie florbolisti ar daudzu gadu pieredzi, kuri pavisam noteikti deva savu artavu, lai čempionāta regulārā turnīra noslēgumā komanda ieņemtu 4.vietu. Arī komandas "Livonija" izcīnītā vieta tai ļāva izslēgšanas spēlēs sākt no ceturtdaļfināla. Tieši ceturtdaļfināla cīņa starp "Livoniju" un "Leģionu/Grobiņas novadu" solījās būt visaizraujošākā. Nojausma pavisam noteikti nebija kļūdaina, jo spēles uzvarētāji tika noteikts tikai pēcspēles metienu sērijā, kurā nedaudz veiksmīgāki un meistarīgāki izrādījās tieši "Livonijas" spēlētāji - 7:6. Čempionāta pusfinālā "Livonijas" komandai pretī stājās regulārā turnīra uzvarētāja – "Silabriedis". Lai arī pirmā spēles daļa tika aizvadīta komandas "Silabriedis" zīmē, mača turpinājumā laukumā viss mainījās par 180 grādiem. "Livonija", kas bija nokļuvusi iedzinējos ar 1:6, spēja saņemties un gandrīz pārspēt savus oponentus, taču tam pietrūka nedaudz laika, līdz ar to visā spēlē piedzīvots zaudējums ar 6:7. Komandas galvenais vilcējs ir Mārcis Krūmiņš, kurš iekrājis 29 rezultativitātes punktus.

 

"Liels Auto"

Ikgadējie Liepājas florbola čempionāta dalībnieki. Noteikti tieši tāpēc "Liels Auto" tagad atrodas tur, kur atrodas. Komandai allaž nedaudz pietrūcis, lai cīnītos par vislielāko un smagāko kausu, bet šogad tas beidzot ir izdevies. Jau regulārā turnīra spēlēs šoferi pierādīja, ka ar viņiem šogad būs jārēķinās un no viņiem jāuzmanās, par ko liecina arī ierindošanās turnīra tabulas 2.vietā. Ceturtdaļfinālā komandai pretī stājās "Brīvdienupirts.lv" komanda, kura tika pārspēta rezultatīvā cīņā - 12:9. Cīņā par vietu finālā komandai "Liels auto" nūjas nācās krustot ar jau pieminēto "Ra.lv" blici. Pusfinālā pārspējot savus pretiniekus, komanda neslēpa prieku un gandarījuma sajūtu par iekļūšanu tik ilgi kārotajā finālā. Izšķirošajā spēlē "Liels Auto" dosies kaujā pret komandu "Silabriedis", kurai regulārajā turnīrā piekāpās vien ar 1:2. Komandas galvenie vilcēji ir gados visai jaunie, bet jau pieredzējušie hokejisti: Kārlis Ozoliņš, Linards Mazurs – Mago un Valters Freijs. Lielā mērā tieši no šo puišu prasmēm būs atkarīgs rezultāts cīņā par čempionu titulu.

 

"Silabriedis"

Komanda, kurā spēlē florbola sabiedrībai zināmas personas - Aigars Krickis, Edgars Poņemeckis, Kārlis Kvāls un Kaspars Vasaraudzis. Komanda, kas gadu no gada ir viena no galvenajām pretendentēm uz visaugstākā kaluma medaļām. Regulārajā turnīrā "Silabriedis" piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, kad dramatiskā spēlē piekāpās komandai "Ra.lv". Regulārās turnīra čempioni ceturtdaļfinālā burtiski izrēķinājās ar aroda biedriem no komandas "Čiekuri" – 11:3. Pusfinālā gan visai nepārliecinoša, tomēr uzvara pār "Livoniju" – 7:6. Pavisam noteikti tieši "Silabrieža" florbolisti būs tie, kuriem vairums no visām čempionāta spēlējošajām komandām prognozētu uzvaru. Komandai "Liels Auto" šajā jautājumā gan noteikti ir savs viedoklis. "Silabrieža" rezultatīvākais spēlētājs ir Kaspars Vasaraudzis, kurš 24 reizes piedalījies savas komandas vārtu guvumos.

 

Novēlam visām četrām komandām čempionāta pēdējā spēlē parādīt savas vislabākās prasmes un iemaņas, lai laukumā būtu vērojams lielisks florbols! Aicinām arī skatītājus nesēdēt mājās, bet ierasties Liepājas Olimpiskajā centrā, lai visi kopā noslēgtu šos florbola svētkus.

 

13.jūnijā plkst. 13:00 Liepājas Olimpiskā centrā spēlē par bronzas medaļām tiksies "Ra.lv" un "Livonija", bet pulksten 15:00 cīņā par čempionu kausu dosies "Liels Auto" un "Silabriedis". 

SF
JUGLASCIEMS