Latvijas izlasei iespēja revanšēties vāciešiem

01.11.2014

izlase_4nac.jpg

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, turpināsies Četru nāciju turnīrs florbolā vīriešu izlasēm – pulksten 18.00 Latvijas valstsvienībai būs iespēja revanšēties vāciešiem par iepriekšējā pasaules čempionātā piedzīvoto zaudējumu, bet pirms tam, pulksten 15.00, spēkiem mērosies igauņi un dāņi.

 

Laikam gan ne ar vienas valsts izlasi latviešiem nav tādu "rēķinu" kā ar vāciešiem. Nevaram aizmirst nepilnus divus gadus senus notikumus, kad iepriekšējā pasaules čempionātā Cīrihē latvieši vispirms piedzīvoja sensacionālu triumfu, ar 5:4 neļaujot iekļūt izslēgšanas spēlēs vienai no TOP-4 valstīm Čehijai, bet pēc tam paši neizmantoja vienreizēju iespēju iekļūt turnīra pusfinālā, kad, būdami pārliecinoši favorīti, ceturtdaļfinālā ar 2:4 piekāpās Vācijas valstsvienībai. Cerams, ka to nebūs aizmiruši arī mūsu florbolisti – šajā sastāvā ir 11 no tiem 20 spēlētājiem, kuri piedzīvoja fiasko pret vāciešiem, kā arī, protams, galvenais treneris Īro Parviainens un viņa asistents Kristians Bjorkstens. Īpašu nozīmi šīsdienas mačam piedod arī tas apstāklis, ka nākamajā pasaules čempionātā, kas pēc mēneša notiks Zviedrijā, latvieši un vācieši cīnīsies vienā apakšgrupā.

 

Vakar abas komandas aizvadīja savu pirmo spēli četru nāciju turnīrā. Vācieši, kuru sastāvā ir Latvijas izlases galvenie "kaprači" Šveicē – dvīņubrāļi Manuels un Dominiks Mučas, sīksti turējās pretī igauņiem, kuriem piekāpās tikai pēcspēles metienos – 3:4. Latvijas izlase, kuras sastāvā ir divi dvīņubrāļu pāri (Atis un Andis Blindi, kā arī Andris un Jānis Rajecki), ne bez piepūles ar 5:3 salauza dāņu pretestību).

 

Spēļu kalendārs:

Datums

Plkst.

1. izlase

2. izlase

Rezultāts

31.10.

17.00

Igaunija

Vācija

4:3 PL

31.10.

20.00

Latvija

Dānija

5:3

01.11.

15.00

Dānija

Igaunija

 

01.11.

18.00

Vācija

Latvija

 

02.11.

10.00

Dānija

Vācija

 

02.11.

13.00

Latvija

Igaunija

 

 

 

Turnīra tabula: ŠEIT

 

Latvijas nacionālās izlases treneri uz Četru nāciju turnīru Valmierā bija uzaicinājuši 26 florbolistus - divus vārtsargus, 10 aizsargus un 14 uzbrucējus. Astoņi uzaicinātie spēlētāji pārstāv komandu "Cēsu alus/Lekrings", četri - "RTU/Inspectu", trīs – FBK "Valmiera/ViA", pa diviem - "Lielvārdi" un "Ulbroku/FS Masters", pa vienam – Kocēnu "Rubeni", Stalbes "Pārgauju" un "Rīgu", bet četri (M.Kostusevs, A.Raitums, M.Krūmiņš un Jākobs Karlsons) spēlē ārzemju klubos – Šveicē, Somijā un Zviedrijā. Laukumā gan nedosies pieredzējušais Andris Malkavs, kurš dziedē mikrotraumu.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Galvenā trenera asistents Artis Malkavs informēja, ka Latvijas izlases vārtu drošība spēlē pret vāciešiem, ja nekas nemainīsies, tiks uzticēta Normundam Krūmiņam. Jau zināms, ka šīsdienas spēlē piedalīsies tie pieci florbolisti, kuri vakardienas mačā noraudzījās no tribīnēm – Mihails Kostusevs, Morics Krūmiņš, Mārtiņš Broks, Edijs Hammers un Jākobs Karlsons. Tas, kurus spēlētājus viņi aizvietos, tiks paziņots vēlāk.

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Andis Blinds

V

RTU/Inspecta

2.

Normunds Krūmiņš

V

Cēsu alus/Lekrings

3.

Ingus Laiviņš

A

Cēsu alus/Lekrings

4.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

5.

Oskars Fīrmanis

A

RTU/Inspecta

6.

Gatis Liepiņš

A

Cēsu alus/Lekrings

7.

Mārtiņš Broks

A

FBK Valmiera/ViA

8.

Sandris Virsnītis

A

Lielvārde

9.

Andris Malkavs

A

Cēsu alus/Lekrings

10.

Aigars Belasovs

A

FBK Valmiera/ViA

11.

Jānis Rajeckis

A

Cēsu alus/Lekrings

12.

Ivo Balodis

A

SK Pārgauja

13.

Ainārs Juškēvičs

U

Ulbroka/FS Masters

14.

Artis Raitums

U

TPS (Somija)

15.

Gints Bērtulis

U

Cēsu alus/Lekrings

16.

Artis Savins

U

Lielvārde

17.

Atis Blinds

U

RTU/Inspecta

18.

Mārtiņš Rajeckis

U

Cēsu alus/Lekrings

19.

Mihails Kostusevs

U

Unihockey Langenthal Aarwangen (Šveice)

20.

Atis Stepāns

U

Rubene

21.

Edžus Ceriņš

U

Ulbroka/FS Masters

22.

Aleksandrs Abramovs

U

Cēsu alus/Lekrings

23.

Andris Rajeckis

U

Cēsu alus/Lekrings

24.

Juris Gribusts

U

RTU/Inspecta

25.

Edijs Hammers

U

FK Rīga

26.

Jākobs Karlsons

U

IBF Örebro

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Artis Malkavs

Fiz. sagat. treneris: Ivars Čākurs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Baiba Rajecka

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Četru nāciju turnīra laikā ieejas maksa uz spēlēm ar Latvijas izlases piedalīšanos – 3.- EUR, bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam – ieeja bez maksas. Visas turnīra spēles tiešraidē translē Sportacentrs.com TV.

JUGLASCIEMS