Turnīrā "Latvian Open" pirmo reizi uzvar "Pārgauja"

25.08.2014

img_6904.jpg

Vakar vēlu vakarā Valmierā un Kocēnos noslēdzās florbola maratons triju dienu garumā jeb starptautiskais pirmssezonas florbola turnīrs "Latvian Open 2014". Vīriešu komandu grupā pirmo reizi par uzvarētāju kļuva Stalbes "Pārgauja", sieviešu komandu grupā - "Nauka Trevelstroy" no Krievijas, bet Elites grupā – Somijas klubs "Classic".

 

Stalbes "Pārgauja" sava jaunā trenera Mārtiņa Jarohoviča vadībā, lai arī komandā bija iesaistīti daudzi gados jauni florbolisti, turnīrā izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas, pārliecinoši iekļūstot finālā, kur tai pretī stājās Krievijas FBC "Spartak". Otro puslaiku stalbieši sāka pie sev nelabvēlīga rezultāta (1:3), bet otrajās 15 minūtēs spēja gūt trīs bezatbildes vārtus un uzvarēt ar 4:3. Uzvaras gols Emīla Eglīša kontā. Spēlē par 3.vietu FK "Rīga" sava jaunā galvenā trenera Jāņa Peiča vadībā ar 5:2 uzvarēja Liepājas "Kuršus". Šajā grupā par labāko vārtsargu tika atzīts Fjodors Ignatovs (FBC Spartak), par labāko aizsargu – Valentīns Saranskijs (FBC Spartak), par labāko uzbrucēju - Olafs Zvīnis (Pārgauja), bet rezultatīvākā spēlētāja godā ar 12 (8+4) punktiem – Alvis Dāle (FK Rīga).

 

Sieviešu komandu grupā mazāk nekā minūtes pietrūka, lai 1.vietu izcīnītu mājinieces – Kocēnu "Rubenes" florbolistes, kuras finālā spēkojās ar Krievijas "Nauka Trevelstroy". Mača izskaņā latvietes ielaida divus vārtus, kas krievietēm ļāva panākt izlīdzinājumu – 2:2. Pēcspēles metienos mūsu meitenēm ne reizi neizdevās pārspēt Krievijas komandas vārtsardzi, kamēr pretinieces vienu reizi bija precīzas un varēja līksmot par otro gadu pēc kārtas iegūto galveno trofeju – 3:2. Trešajā vietā vēl viena Krievijas komanda - "NT 2", kas izšķirošajā mačā ar 6:2 uzvarēja Igaunijas klubu EMU. Par labāko vārtsardzi atzina Ilgu Jēkabsoni (Rubene), labākā aizsardze – Baiba Juruša (Rubene), labākā uzbrucēja – Anastasija Salahova (NT 2), bet rezultatīvākā ar 8 (5+3) punktiem bija Anastasija Rodina (Nauka Trevelstroy).

 

Elites grupā sacentās četras komandas, bet 1.vietu izcīnīja titulētā somu komanda "Classic", 2.vietā atstājot savus tautiešus no "Rauman SalBa". 3.vietā šajā grupā ierindojās Latvijas vīriešu izlase. "Classic" florbolisti ar 15:2 sakāva Šveices "Unihockey Langenthal Aarwangen", ar 10:8 pārspēja Latvijas izlasi, bet turnīra pēdējā dienā ar 7:5 uzvarēja "Rauman SalBa". Kausu par 2.vietu saņēma "Rauman Salba", kas ar 4:3 pieveica Latvijas izlasi, bet Šveices klubu sagrāva ar 10:3. Latvijas vīriešu izlase, kas ar minimālu rezultāta starpību piekāpās abiem somu klubiem, 3.vietu turnīrā izcīnīja, pateicoties uzvarai pār "Unihockey Langenthal Aarwangen" ar 4:3. par labāko vārtsargu tika atzīts Jonis Jarvio (Classic), par labāko aizsargu – Niko Kaerla (Rauman SalBa), par labāko uzbrucēju – Niko Juhola (Classic), bet rezultatīvākā spēlētāja godā ar 8 (4+4) punktiem – Juho Sivanens (Classic).

JUGLASCIEMS