Par uzvaru astotajā "Latvian Open" cīnīsies 32 komandas

21.08.2014

lo_sc_rakstiem.jpg

Noslēgusies pieteikšanās starptautiskajam pirmssezonas pārbaudes turnīram florbolā "Latvian Open 2014", kas no 22. līdz 24.augustam norisināsies Valmierā un Kocēnos. Dalībai trīs kategorijās kopā pieteikušās 32 komandas no 6 valstīm – Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Šveices un Somijas. Par uzvaru vīriešu "Elite" grupā cīnīsies 4 komandas, vīriešu "Pro" grupā startēs 18 komandas, bet sieviešu grupā 10.

 

Vīriešu "Elite" kategorijā nokomplektēts ļoti spēcīgs komandu sastāvs. Turnīrā startēs Somijas vicečempioni "Classic". Titulētās somu komandas sastāvā spēlēs vairāki pasaules čempioni un Somijas izlašu dalībnieki. Vidzemes Olimpiskā centra laukumos redzēsim arī Somijas 1.līgas čempionus "Rauman SalBa" un Šveices 1.līgas klubu "Unihockey Langenthal Aarwangen". Šveiciešu sastāvā nākamo sezonu aizvadīs Latvijas izlases uzbrucējs Mihails Kostusevs. Trim ārzemju komandām konkurenci sastādīs Latvijas izlases kandidātu sastāvs, kam tas būs viens no sagatavošanās posmiem pasaules čempionātam decembrī. Elites kategorijas komandas aizvadīs viena apļa turnīru ar standarta spēlēs laiku 3x20 minūtes. 

 

18 vīriešu "Pro" kategorijas komandas sadalītas četrās apakšgrupās. A grupā ielozētas "Rubene", "Ķekavas Bulldogs", "Minsk" (Baltkrievija), "FK Rīga" un "Pietarin Tikkat" (Krievija). B grupā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs sacentīsies "SPb United" (Krievija), "Kurši-2", "Lielvārde", "Pārgauja" un "Rubene-1". C grupā cīnīsies "Rīgas Lauvas", "Unihockey Langenthal Aarwangen U21" (Šveice), "FBK Valmiera/ViA" un "Bauska". D grupā startēs "EMU" (Igaunija), "Kurši", "Jelgavas novads" un "FBC Spartak" (Krievija). "Pro" kategorijas nolikums paredz apļa turnīru apakšgrupās un tam sekojošas izslēgšanas spēles.

 

10 sieviešu komandas sadalītas 2 apakšgrupās. A grupā iekļautas "Rubene", "Nauka-Trevelstroy" (Krievija), "EMU" (Igaunija), "Rīgas Lauvas" un "Ķekavas Bulldogs". B grupā spēkiem mērosies "FK Ķekava", "NT-2" (Krievija), "RSU", "Krustpils" un "SPb United" (Krievija). Arī dāmas aizvadīs apļa turnīru apakšgrupās un izslēgšanas spēles.

 

Vīriešu "Pro" un sieviešu kategorijās visi mači notiks ar saīsinātu spēles laiku – 2x15 minūtes.

 

Ieejas biļetes skatītājiem uz vienas dienas spēlēm maksās 1,5 EUR.

 

"Latvian Open" ir biedrības "Kocēnu Sporta klubs" rīkots un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzīts turnīrs, kas iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Visas turnīra spēles apkalpos LFS licencēti tiesneši. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz turnīra spēles notiks uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar Gerflor grīdas segumu. 

 

Kā jau ierasts, turnīra jaunumiem būs iespējams sekot turnīra mājaslapā: www.latvianopen.com, kā arī Twitter un Facebook profilos.

JUGLASCIEMS