Vasaras līgas Sieviešu grupas ceturtdaļfinālā - pārsteigumi

31.07.2014

s_grupa__kekavas_damas_-_ex__7_60.jpg

Šonedēļ, pirmdien un trešdien, tika aizvadītas florbola Vasaras līgas sieviešu (S) grupas ceturtdaļfināla spēles, pēc kurām tika noskaidrotas komandas, kas pusfinālā pievienosies regulārā turnīra uzvarētājai "Ķekavas Dāmas".

 

Nedēļa tika sākta ar pērnās sezonas čempiones un šī gada regulārā turnīra 3.vietas ieguvējas RSU un ilggadējās turnīra dalībnieces "RJTC/L&L" spēkošanos. Regulārajā turnīrā RSU guva uzvaru ar 6:1, taču izslēgšanas spēlēs komanda noskaņojās vēl kaujinieciskāk un prata gūt 11 vārtus, svinot panākumu ar astoņu vārtu pārsvaru (11:3). Uzvarētājām ar 3+1 atzīmējās Santa Neimane, savukārt "RJTC/L&L" hokejistes neglāba vienas no līderēm Ingunas Lukašēvičas gūtie vārti un divas rezultatīvās piespēles. Šoreiz ne tā veiksmīgākā diena padevās arī komandas vārtsardzei Ilgai Jēkabsonei, kurai izdevās atvairīt vien pusi no pretinieču metieniem, kas, visdrīzāk, neļaus šosezon nosargāt turnīra labākās vārtsardzes titulu.

 

Trešdien tika aizvadīti abas pārējās ceturtdaļfināla spēles. Pirmajā no tām izteikti spraigā cīņā FK "Ādaži" ar 2:0 uzveica "Ex’" komandu. Uzvarētājām ar vārtu guvumiem izcēlās Diāna Zeipa un Ulrika Skakovska, kā arī jāizceļ vārtsardze Lāsma Rimša – visi 17 pretinieču metieni tika atvairīti. Otrajā ceturtdaļfinālspēlē sekoja līdzšim lielākais S grupas pārsteigums – "Rīgas Lauvas", kas regulāro turnīru noslēdza tikai ar 1 panākumu un pārliecinošā pēdējā vietā, ar 6:1 sagrāva pieredzējušās "LAbās" florbolistes. Pirmajā puslaikā sasniegtais 2:0 vēl neko nenozīmēja, vēl jo vairāk, Liene Adamane jau 2.puslaika 15.sekundē samazināja rezultāta deficītu līdz vieniem vārtiem, kas lika domāt par komandas "atvēršanos", taču tā nenotika – "Rīgas Lauvas" prata noturēties un, sākot ar puslaika vidu, pakāpeniski pārsvaru palielināja, līdz tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 6:1.

 

Līdz ar to kļuvuši zināmi abi pusfināla pāri S jeb sieviešu grupā – "Rīgas Lauvas" tiksies ar RSU, savukārt "Ķekavas Dāmas" spēkosies ar FK "Ādaži". Abas spēles viena pēc otras risināsies pirmdien, sākot no pl. 18:30. Gluži kā visa regulārā turnīra laikā, arī izslēgšanas spēlēs katra mača labākā spēlētāja saņem dāvanu karti 14,- Eur vērtībā.

 

Izmantotie resursi:

www.vasarasliga.lv

JUGLASCIEMS