Latvijas komandai bronza Speciālās olimpiādes florbola turnīrā

28.04.2014

speciala.jpg

No 24. līdz 27.aprīlim Austrijā un Lihtenšteinā norisinājās Eiropas olimpiskais florbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Sekmīgi tajā startēja Latvijas florbolistu komanda, kas kļuva par pirmās divīzijās bronzas medaļnieci.

 

Austrijā un Lihtenšteinā notikušais Eiropas olimpiskais florbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām bija līdz šim lielākais – tajā startēja 16 valstu izlases, kas pēc sava prasmju līmeņa tika sadalītas četrās divīzijās. Latvieši kopā ar somiem, zviedriem un čehiem bija iedalīti spēcīgākajā – pirmajā divīzijā.

 

Turnīra laikā katra komanda ar katru tikās divas reizes. Pēc tam divas vairāk punktus savākušās komandas aizvadīja vienu finālspēli par zelta medaļām, bet pārējās divas vienā mačā sadalīja bronzas medaļas.

 

Latvijas florbolisti turnīra izšķirošajā spēlē par bronzas godalgām tikās ar Čehijas izlasi un bija pārliecinoši pārāki ar 7:2. Par čempioniem kļuva somi, kuri turnīra pēdējā dienā notikušajā finālspēlē ar 5:2 pieveica zviedrus.

 

Speciālā olimpiāde ir lielākā sporta organizācija cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem, kurā ir vairāk nekā 4,2 miljoni oficiāli reģistrēto sportistu un 0,5 miljoni treneru 183 valstīs visos pasaules reģionos.

 

Izmantotie resursi:

specialolympics.li

JUGLASCIEMS