Veterānu līgā triumfē "Alusvēderi"

19.04.2014

alusvederi_kauss.jpg

Par Latvijas 10.čempionāta florbolā veterāniem (35+) uzvarētāju kļuvusi komanda "Alusvēderi", kas šovakar Kocēnos notikušajā finālspēlē ar 5:3 pārspēja "Lekrings Sr." florbolistus. Bronzas medaļas izcīnīja "LINO.LV/STARTER", kas izšķirošajā mačā ar 6:5 pieveica "EKSKURZEMI".

 

Veterānu līgas izslēgšanas spēles Kocēnu sporta namā notika jau visas dienas garumā. Ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja "LINO.LV/STARTER", kas ar 8:2 uzvarēja "Silarozes/Aizkraukle" florbolistus, "Lekrings Sr.", kas ar 5:3 pārspēja "Rīgas Lauvas", "EKSKURZEME", kas ar 2:1 bija pārāka par "Agrera-Tukums", kā arī "Alusvēderi", kas ar 4:1 pieveica "RUBENI".

 

Vienā pusfināla pārī nūjas krustoja komanda "Lekrings Sr.", kurai līdz šim vēl nekad nebija izdevies izcīnīt kādu Veterānu līgas medaļu, un septiņkārtējā čempione "LINO.LV/STARTER". Šoreiz ar 3:2 uzvarēja "Lekrings Sr.", kuras labā uzvaras vārtus guva Artis Malkavs. Otrā pusfināla spēlē "Alusvēderi" ar 6:5 pārspēja "EKSKURZEMI".

 

Spēlē par bronzas medaļām "LINO.LV/STARTER" ar 6:5 pieveica "EKSKURZEMI", uzvaras vārti Armīna Ābola kontā. "LINO.LV/STARTER" florbolisti izcīnījuši medaļas visos desmit Veterānu līgas čempionātos – astoņas zelta un divas bronzas.

 

Lielajā finālā spēkiem mērojās "ALSVĒDERI" un "Lekrings Sr.". Mača rezultātu ar diviem precīziem metieniem atklāja "Alusvēderi" (2:0), bet līdz pārtraukumam "Lekrings Sr." spēja panākt izlīdzinājumu – 2:2. Otrajā puslaikā "Alusvēderi" vēlreiz ieguva divu vārtu handikapu (4:2), ko nosargāja līdz pat finālsvilpei – 5:3, pirmo reizi izcīnīdami čempionu kausu. Ar labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Gustavs Plūme, kurš atvairīja 15 no 18 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Sandijs Semjonovs. Labākā spēlētāja balva "Lekrings Sr." rindās tika divu vārtu autoram Jānim Freivaldam.

 

Raivo Sarelainena foto: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS