Florbola čempionāta finālā katra spēle – izšķirošā

12.04.2014

lvdlek06.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā finālā aizvadītas jau četras no maksimāli iespējamām septiņām spēlēm. Tā kā "Cēsu alus/Lekrings" komanda sērijā pret "Lielvārdi" izvirzījusies vadībā ar 3:1, katrs nākamais mačs var kļūt par pēdējo. Tiesa, tas nebūt nenozīmē, ka Lielvārdes florbolisti būtu izkāruši balto padošanās karogu.

 

Pulksten 18:00 "Lielvārde" - "Cēsu alus/Lekrings"(Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)

 

"Lielvārde" un "Cēsu alus/Lekrings" vīriešu Virslīgas finālā spēkojās arī pirms gada – pērnajā pavasarī. Toreiz sērijā samērā pārliecinoši ar 4:1 uzvarēja cēsnieki. Šopavasar pašreizējie Latvijas čempioni ir tuvi tādam pašam panākumam, lai gan jāatzīst, ka šoreiz uzvaras Cēsu florbolistiem nāk daudz grūtāk. Sērijas pirmajā spēlē, kas notika Lielvārdē, "Cēsu alus/Lekrings" uzvarēja tikai pagarinājumā – 4:3. Otrajā spēlē, kura tika aizvadīta cēsnieku laukumā, "Lielvārde" bija izvirzījusies vadībā ar 3:1, tomēr piekāpās ar 6:9.

 

Pagājušās nedēļas nogalē lielais fināls pārcēlās uz Valmieru. Pirmo spēli Vidzemes Olimpiskajā sporta centrā pārliecinoši ar 11:5 uzvarēja lielvārdieši, sērijā panākot 1:2. Arī sērijas ceturtajā mačā "Lielvārde" nebija tālu no panākuma, taču to iegāza noraidījumi. Lai arī, spēlējot skaitliskajā mazākumā, lielvārdieši ielaida četrus vārtus, pamatlaiks noslēdzās neizšķirti – 5:5. Tikai papildlaika 9.minūtē tika gūti uzvaras vārti – veiksme vēlreiz bija "Cēsu alus/Lekrings" pusē, kas spēlē uzvarēja ar 6:5, bet sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām atrodas vadībā jau ar 3:1.

 

Ļoti iespējams, ka Cēsu komandas atbalstītāji jau sagatavojuši krekliņus ar uzrakstu "Čempions 2014". Tiesa, tos noteikti negrib redzēt "Lielvārdes" florbolisti, kuriem vairs nav kur atkāpties, jo viņiem der tikai uzvaras. Vai sērija noslēgsies sestdien, 12.aprīlī, vai svētdien, 13.aprīlī, Vidzemes Olimpiskajā centrā, bet varbūt būs arī septītā spēle, kas paredzēta nākamnedēļ Jelgavā? Pagaidām varam tikai minēt...

 

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas fināla sērijas piektā spēle notiks 12.aprīlī pulksten 18:00 Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā. Ja tajā uzvarēs "Lielvārde", tad turpinājums sekos tieši turpat un tieši pēc diennakts – 13.aprīlī pulksten 18:00.

 

Visi florbola līdzjutēji un fani tiek aicināti uz Valmieru, lai atbalstītu savus favorītus, vai arī vienkārši baudītu ļoti labu un azartisku florbolu. Latvijas Florbola čempionāta Virslīgas finālspēles ir ne tikai aizraujoša sporta izrāde, bet arī skaņas un gaismu šovs, ko izdaiļo apburošas karsējmeitenes un vēl interesantāku padara augstas klases mākslinieku uzstāšanās.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS