Kocēnu "Rubene" atgūst čempiones titulu

06.04.2014

img_8946.jpg

Pēc triju gadu pārtraukuma Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas zelta medaļas atkal izcīnījušas Kocēnu "Rubenes" florbolistes, kurām tas ir jau septītais čempionu kauss. Finālsērijas ceturtajā spēlē kocēnietes ar 5:3 uzvarēja "Ķekavu", kura pirmo reizi kluba vēsturē ieguva sudraba medaļas.

 

Kocēnu "Rubene" finālsērijas pirmajās trijās spēlēs savas pretinieces ķekavietes bija uzvarējušas samērā pārliecinoši – 8:3, 8:3 un 7:3. Uz tādu pašu iznākumu kocēnietes noteikti bija gatavas arī ceturtajā mačā, vismaz pirmajā periodā viņas tam ielika labus pamatus, izvirzoties vadībā ar 3:0. Toties otrajā trešdaļā krietni aktivizējās FK "Ķekava", kam izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam 3:4. Pēdējā periodā nevienai no komandām nekādi neizdevās gūt vārtus, līdz pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Ķekavas komanda nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju. To nekavējās izmantot kocēniete Edīte Bankava, kura ar metienu tukšos vārtos nostiprināja "Rubenes" uzvaru – 5:3, bet sērijā – 4:0. Pēc triju gadu pārtraukuma Kocēnu komanda atguvusi sev čempionu kausu, kas tai ir jau septītais kluba vēsturē.

 

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājām tika atzīta Madara Adamane, bet rezultatīvākās bija Liene Adamane ar trim piespēlēm un Edīte Bankava ar diviem gūtiem vārtiem. Labākās godā starp ķekavietēm – divu vārtu autore Evija Poļakova. Kocēnu "Rubene", pateicoties uzvarai Latvijas čempionātā, nopelnījusi tiesības oktobrī piedalīties EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas ceturtā finālspēle, 6.aprīlis

FK "Ķekava" - "Rubene" 3:5 (0:3, 3:1, 0:1), sērijā 0:4

Metienu attiecība:
26-36 (10-17, 11-9, 5-10)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Liene Adamane 3 (0+3), Edīte Bankava 2 (2+0), Zeltīte Bankava 1 (1+0), Baiba Juruša 1 (1+0), Unda Muravska 1 (1+0), Zane Darša 1 (0+1).
FK "Ķekava" – Evija Poļakova 2 (2+0), Elīza Elizabete Bērziņa 1 (1+0), Laura Vancāne 1 (0+1).


JUGLASCIEMS