"Farm club" kļūst par līderi, Eglītim jau 75 punkti

27.03.2014

vfc_logo_zils.jpg

Aizvien aktīvi turpinās cīņas Vidzemes florbola čempionātā. Šobrīd līderu godā atkal nonākusi "Farm club", tiesa - FK "Valka" ir vienas uzvaras attālumā. Pēc pēdējām spēlēm pārliecinoši par līgas labāko bombardieri kļuvis "Valmiera U16" uzbrucējs Ričards Eglītis, kura kontā jau 75 rezultativitātes punkti.

 

Pēc lieliski aizvadīta marta mēneša līderu godā atkal nonākuši "Farm club" florbolisti. Komanda izcīnījusi sešas uzvaras tikpat spēlēs. Spraigākā cīņa izvērtās pret "Togosports.com", kad tika izcīnīta uzvara tikai ar 3:2, taču pārējās spēles tika uzvarētas pārliecinoši.

 

Otrajā vietā esošā "Valka" atpaliek tikai par nieka trim punktiem, turklāt komandai ir viena spēle rezervē. Martā vienība izcīnījusi četras uzvaras, nodrošinot spraigu regulārā čempionāta izskaņu, cīnoties par uzvaru pamatturnīrā.

 

Šobrīd pārliecinoši trešajā pozīcijā iekārtojusies "Gulbene", bet vienīgā reālā pretendente uz trešo vietu ir "Coyote-Inčukalns". Tāpat gaidāma sīva cīkstēšanās par vietu sadali no 5. līdz 7. pozīcijai, kur par augstāku vietu cīnās "Valmiera U16", STK un "Togosports.com". Visas trīs vienības šķir tikai četri punkti.

 

Visnotaļ principiāla gaidāma cīkstēšanās par vietu labāko astoņniekā. Ar 19 spēlēs izcīnītiem 18 punktiem "Kodums" ieņem astoto vietu, savukārt "Valmiera U18" ir aizvadījusi par spēli mazāk un ar 17 punktiem atrodas devītajā pozīcijā. Šosezon par turnīra pastarītēm uzskatāmamas komandas ViA un "Police class", kas praktiski vairs necīnīsies par vietu astotniekā.

Čempionāta pirmajā cēlienā līgas rezultatīvākais spēlētājs bija Valkas uzbrucējs Roberts Līviņš, taču šobrīd viņu pamatīgi apsteidzis "Valmiera U16" līderis Ričards Eglītis. Viņa kontā šobrīd 75 (39+36) rezultativitātes punkti. Rezultatīvāko spēlētāju trio noslēdz "Gulbene" vadošais punktu guvējs Jānis Stībelis, kura rēķinā 46 (31+15) punkti.

 

Vārtsargu konkurencē stabilāko sniegumu, atvairot 84,4% metienu, demonstrējis Reinis Šalders (FK Valka). Otrs labākais vārtu vīrs ar 81,2% atvairīto metienu ir Aivis Rugājs (Togosports.com). Trešo labāko rādītāju līdz šim uzrādījis Artis Denovs (STK), atvairot 80,49% pretinieku raidījumu.

 

Turnīra tabula: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS