"Cēsu alus/Lekrings" pieveic "RTU/Inspecta", finālā atkal pret "Lielvārdi"

22.03.2014

lekrings_efc.jpg

Par otru Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas finālisti kļuvusi komanda "Cēsu alus/Lekrings", kura šovakar savā laukumā ar 9:5 spēlē un ar 3:0 visā sērijā pārspēja regulārā turnīra uzvarētāju "RTU/Inspecta". Līdz ar to jau otro pavasari pēc kārtas par čempionu kausu spēkosies "Cēsu alus/Lekrings" un "Lielvārdes" florbolisti.

 

"Cēsu alus/Lekrings" no sērijas pirmajām divām spēlēm pret "RTU/Inspecta", kas notika Rīgā, mājās atveda divas uzvaras (5:4 un 5:2). Maču savā laukumā cēsnieki uzsāka ar ātriem Aleksandra Abramova gūtiem vārtiem (1:0) un minimālu pārsvaru pēc pirmā perioda – 3:2. Otrās trešdaļas laikā rīdzinieki divas reizes spēja panākt neizšķirtu rezultātu (3:3 un 4:4), bet otrajā pārtraukumā labākā noskaņojumā jau atkal devās laukuma saimnieki – 6:4. Pēdējā periodā "RTU/Inspecta" guva tikai vienu vārtus, kamēr Cēsu komanda atbildēja ar trim precīziem raidījumiem un varēja svinēt gan uzvaru mačā ar 9:5, gan arī visā sērijā ar 3:0.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Aleksandrs Abramovs, kurš izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem, pa trim punktiem viņa komandas biedriem Andrim un Jānim Rajeckiem. Par labāko "RTU/Inspecta" sastāvā atzina Jāni Jansonu, kurš izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, rezultatīvāks par viņu ar 3 (1+2) punktiem bija Atis Blinds. "Cēsu alus/Lekrings" iekļuva finālā, kur otro gadu pēc kārtas sacentīsies ar "Lielvārdi". Tā kā Cēsu komanda šoruden Šveicē piedalīsies Čempionvienību kausa izcīņas turnīrā, tad pēc cēsnieku un lielvārdiešu iekļūšanas finālā kļuvis skaidrs, ka par EuroFloorball kausu rudenī jau otro reizi varēs cīnīties "Lielvārde".

 

Videointevijas: ŠEIT


JUGLASCIEMS