Vīriešu 1. līgā zināmas visas ceturtdaļfināla dalībnieces

12.02.2014

img_3813.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1.līgā pēc pagājušās nedēļas nogalē aizvadītajām spēlēm kļuva zināmas komandas, kuras piedalīsies ceturtdaļfinālā: "Apelsīns/Talsi", "Jelgavas novads", "LU/FS Masters", SK "Babīte", "Rubene-1", "Rēzekne/Dinaburga", "Lekrings-1" un FK "Ādaži". Izslēgšanas spēļu pāri gan vēl jānoskaidro pēdējās regulārā turnīra spēlēs.

 

7.februārī "Apelsīns/Talsi", viesoties pie FK "Ogres Vilki", izcīnīja uzvaru ar 6:2. Uzvarētāju labā 3 (2+1) punktus guva Mārtiņš Klints, ar diviem goliem izcēlās Aigars Kalnozols, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Andris Eglītis, kurš atvairīja 25 no 37 pretinieku metieniem. Ogres komandā ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Mārtiņš Ansons, bet labākā spēlētāja gods tika Tomam Rislingam.

 

9.februāri notika trīs spēles. Pirmajā, kurā spēkiem mērojās Kocēnu "Rubene-1" un SK "Babīte", ar 8:4 uzvarēja kocēnieši. Par labāko uzvarētāju rindās tika atzīts Ilgvars Caune, kura kontā 4 (2+2) punkti, pa trim punktiem guva Uldis Bračka un Matīss Mālnieks, bet divus golus iemeta Ilvars Jackēvičs. Labākais starp babītiešiem – Filips Fiļs.

 

"Rēzekne/Dinaburga" savā laukumā ar 9:6 pieveica Liepājas komandu "Kurši 2". Rēzekniešu labā piecus vārtus guva Ivans Kokins, bet ar 3 (1+2) rezultativitātes punktiem izcēlās Aleksandrs Grehovs. Liepājnieku sastāvā ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kristers Osis, bet pa diviem vārtiem iemeta Kārlis Pupils un Kristaps Sproģis.

 

FK "Ādaži" uzņēma "Kuldīgas" florbolistus, kurus pārspēja tikai pēcspēles metienos – 5:4. Izšķirošos vārtus ādažnieku labā guva Mārtiņš Lācis, kuram tika arī labākā spēlētāja gods. Par labāko starp kuldīdzniekiem tika atzīts vārtsargs Ivo Saliņš, kurš atvairīja 44 no 48 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākais viņa komandā bija Niklāvs Ērcītis, kura kontā "hat-trick".

 

Rezultatīvākie līga spēlētāji šobrīd ir Artūrs Pētersons (Apelsīns/Talsi) ar 43 (30+13), Reino Ješēvics (LU/FS Masters) ar 42 (23+19), Niklāvs Ērcītis (Kuldīga) ar 41 (32+9) un Sandijs Eglītis (Apesīns/Talsi) ar 41 (10+31) punktu. Veiksmīgākais starp vārtsargiem – talsenieks Andris Eglītis, kurš atvairījis 91.18 % pretinieku metienu.

 

Foto no spēles starp FK "Ogres Vilki" un "Apelsīns/Talsi".


SF
JUGLASCIEMS