Florbola izlases liktenis pašu rokās – jāņem punkti no itāliešiem

01.02.2014

izlase_iziet.jpg

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, tiks aizvadītas divas pēdējās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles. Kamēr Norvēģijas vīriešu florbola izlase maču pret lihtenšteiniešiem, kas paredzēts pulksten 15.00, sāks jau ar ceļazīmi uz Gēteborgu kabatā, Latvijas florbolistiem tādas pašas tiesības būs jāizcīna spēlē pret itāliešiem pulksten 18.00.

 

Vakar, spēlējot pie savu fanu pārpildītām tribīnēm, Latvijas vīriešu izlase aizvadīja labu un saturīgu spēli pret norvēģiem, kurā mūsējiem pietrūka tikai viena elementa – veiksmes. Tā bija atdevusies skandināviem, kuri svinēja uzvaru ar 6:4, jau pirms pēdējās spēles nodrošinot sev 1.vietu kvalifikācijas turnīrā un tiesības piedalīties desmitā pasaules čempionāta finālturnīrā, kas decembra pirmajā pusē norisināsies florbola dzimtenē Zviedrijā. Latvieši piedalījušies visos deviņos iepriekšējos finālturnīros, tāpēc tikai loģiski, ka jubilejas čempionāts nav iedomājams bez viņu klātbūtnes. Lai iegūtu biļeti uz Gēteborgu, mūsu florbolistiem šovakar jāpaņem vismaz punkts no Itālijas, bet labāk, protams, abi punkti.

 

Latvijas un Itālijas florbolistu ceļi līdz šim krustojušies divos pasaules čempionātos. 2006.gadā Zviedrijā ar 7:2 uzvarēja latvieši. Arī 2008.gadā Čehijā ievērojami pārāki izrādījās mūsu florbolisti – 9:3. Šajā kvalifikācijas turnīrā itālieši ne pārāk pārliecinoši pārspēja pastarīšus lihtenšteiniešus (8:2), toties labi turējās pretī favorītiem norvēģiem, salūstot tikai pēdējā periodā – 3:11. Vakar Itālijas izlase bez īpašām problēmām tika galā ar ungāriem – 8:3. Latvijas izlase Lihtenšteinu uzvarēja ar 13:2, Ungāriju – ar 9:2, bet vakar sīvā cīņā ar 4:6 piekāpās norvēģiem.

 

Latvijas un izlases rezultatīvākajiem spēlētājiem šobrīd ir identisks punktu skaits – gan Ingus Laiviņš, gan Alessio Bresciani guvuši pa trim vārtiem un izdarījuši pa trim piespēlēm. Itāliešu vārtsarga Marko Mandžijas statistika nedaudz labāka nekā mūsu Andim Blindam – 92.30 % atvairītu metienu pret 87.09 %. Komandas gūto un zaudēto vārtu attiecība gan labāka mūsējiem - +16 : +3.  Tas nozīmē, ka neizšķirta rezultāta gadījumā 2.vietu turnīrā būs izcīnījuši latvieši, tomēr par tādu iespēju šobrīd nebūtu jādomā, jo mūsējos noteikti apmierinās tikai un vienīgi uzvara.

 

Latvijas izlases galvenā trenera asistents Artis Malkavs pastāstīja, ka šodien mūsu florbolisti spēli pret itāliešiem sāks ar tieši tādiem pašiem maiņu virknējumiem, kā vakar, vietu vārtos atkal ieņems Andis Blinds. Visi puiši ir veseli un gatavi cīņai. Citi varianti, kā tikai uzvara, nemaz netiek izskatīti. Vakardienas mačs bija kā ģenerālmēģinājums pirms šodienas spēles. Tas parādīja, ka Latvijas izlasi ļoti pietrūkst cīņu ar spēcīgām komandām Treneris izteica cerību, ka arī šodien mūsu valstsvienību atbalstīs tikpat kupls līdzjutēju pulks kā vakar (1628). Šodien spēlētāji pie tāda atbalsta jau būs pieraduši un noteikti nospēlēs vēl labāk nekā vakar.

 

Turnīra tabula

V.

Izlase

S.

U.

N.

Z.

Vārtu att.

P.

1.

Norvēģija

3

3

0

0

41:20

6

2.

Latvija

3

2

0

1

26:10

4

3.

Itālija

3

3

0

1

19:16

4

4.

Ungārija

4

1

0

3

23:44

2

5.

Lihtenšteina

3

0

0

3

7:36

0

 

Turnīra nolikums nosaka, ka pasaules čempionātam, kas gada nogalē notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, kvalificēsies katras Eiropas grupas divas pirmās izlases, kā arī divas labākās no četrām trešo vietu ieguvējām.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs

Datums

Plkst.

1.komanda

2.komanda

Rez.

28.01.

19.00

Ungārija

Latvija

2:9

29.01

19.00

Latvija

Lihtenšteina

13:2

31.01

19.00

Norvēģija

Latvija

6:4

01.02.

18.00

Latvija

Itālija

 

 

Latvijas vīriešu florbola izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

Poz.

Klubs

1.

Andis Blinds

V

RTU/Inspecta

2.

Anrijs Vents

V

Lekrings

3.

Oskars Fīrmanis

A

RTU/Inspecta

4.

Andris Malkavs

A

Lekrings

5.

Dāvis Vilders

A

Lekrings

6.

Morics Krūmiņš

A

PSS

7.

Aigars Belasovs

A

FBK Valmiera/ViA

8.

Gatis Akūlovs

A

Rubene

9.

Jānis Rajeckis

A

Lekrings

10.

Atis Blinds

U

RTU/Inspecta

11.

Artis Savins

U

Lielvārde

12.

Mārtiņš Rajeckis

U

Lekrings

13.

Ingus Laiviņš

U

Lekrings

14.

Ainārs Juškēvičs

U

Ulbroka/FS Masters

15.

Kārlis Bulāns

U

RTU/Inspecta

16.

Toms Rīsmanis

U

Lekrings

17.

Artis Raitums

U

PSS

18.

Juris Gribusts

U

Lielvārde

19.

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde

20.

Mihails Kostusevs

U

UHC Grunenmatt Sumiswald

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Artis Malkavs

Fiz. sagat. treneris: Ivars Čākurs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Baiba Rajecka

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Visas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles notiks Valmierā, Vidzemes Olimpiskā centra multifunkcionālajā hallē. Sacensību laikā skatītājiem būs iespēja spēles vērot ērtajās tribīnēs, bet komandas spēlēs uz Baltijā modernākā florbola laukuma. Biļetes cena uz Latvijas izlases spēlēm – EUR 3.-. Bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja bez maksas. Tie, kuriem nebūs iespējas mūsu izlasi atbalstīt klātienē, spēļu gaitai varēs sekot tiešraidēs, ko nodrošinās Sportacentrs.com TV, vai interneta tiešraidēs, ko translēs portāls Sportacentrs.com.

JUGLASCIEMS