Otrais solis ceļā uz Gēteborgu – Lihtenšteina

29.01.2014

izlase_ma.jpg

Valmierā jau otro dienu turpinās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs vīriešu florbola izlasēm. Vakar Vidzemes Olimpiskajā centrā Latvijas izlase ar 9:2 sakāva ungārus, šovakar pulksten 19.00 mūsu florbolistiem pirmo reizi pretī stāsies Lihtenšteinas valstsvienība.

 

Ar Lihtenšteinas florbolistiem līdz šim vēl nav spēkojusies neviena no Latvijas izlasēm, bet tas izskaidrojam ar to, ka, lai arī šīs pundurvalstiņas Florbola savienība dibināta jau 1987.gadā, par Starptautiskās Florbola federācijas biedru tā kļuvusi tikai 2005.gadā. Lihtenšteiniešu kontā līdz šim ir 10 spēles un pat divas uzvaras (pār Dienvidkoreju un Gruziju). Valmierā notiekošajā kvalifikācijas turnīrā Lihtenšteinas izlasei visdrīzāk būs jāsamierinās ar pastarītes lomu, lai gan divi vārti pirmajā spēlē pret Itālijas valstsvienību tika gūti – 2:8. Izlašu rangā lihtenšteinieši šobrīd ieņem necilo 28.vietu.

 

Latvijas vīriešu florbola izlase, kurai pasaules rangā 6.vieta, vakar tikās ar ungāriem, kuri tika sakauti ar 9:2. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts Aigars Belasovs, bet rezultatīvākie bija Ingus Laiviņš ar 3 (2+1), Artis Savins ar 3 (1+2), Ainārs Juškēvičs ar 2 (2+0) un Artis Raitums ar 2 (1+1) punktiem. Protams, nevienu pretinieku nedrīkst nenovērtēt, bet, gaidot šīvakara maču pret lihtenšteiniešiem, interesants varētu būs latviešu oficiālajās spēlēs gūto rekorduzvaru apskats. 1998.gada pasaules čempionātā latvieši ar 16:1 sagrāva japāņus, pagājušā gada rudenī pārbaudes turnīra laikā ar 16:3 tika sakauti poļi, bet absolūtais rekords tika sasniegts 2010.gada pasaules čempionātā, kad no mūsu florbolistu nūjām cieta singapūrieši – 27:1.

 

Latvijas izlases galvenā trenera asistents Artis Malkavs atklāja, ka šodien mūsu komandas vārtos debitēs Anrijs Vents. Iespēja atpūsties un gatavoties izšķirošajām spēlēm tiks dota trim florbolistiem – Artim Raitumam, Mihailam Kostusevam un Aigaram Belasovam. Spēlēt pret lihtenšteiniešiem mūsējie centīsies kontrolēt bumbiņu un koncentrēties cīņai no pirmās līdz pēdējai minūtei. Par rekordiem izlase nedomā, jo ciena savus pretiniekus. Galvenais būs pārliecinoša uzvara un izvairīšanās traumām, jo galvenā cīņa par ceļazīmēm uz pasaules čempionātu Zviedrijas pilsētā Gēteborgā būs turnīra divās pēdējās spēlēs – pret norvēģiem un pret itāliešiem.

 

Turnīra tabula

V.

Izlase

S.

U.

N.

Z.

Vārtu att.

P.

1.

Latvija

1

1

0

0

9:2

2

2.

Itālija

1

1

0

0

8:2

2

3.

Lihtenšteina

1

0

0

1

2:8

0

4.

Ungārija

1

0

0

1

2:9

0

5.

Norvēģija

0

0

0

0

0:0

0

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs

Datums

Plkst.

1.komanda

2.komanda

Rez.

28.01.

19.00

Ungārija

Latvija

2:9

29.01

19.00

Latvija

Lihtenšteina

 

31.01

19.00

Norvēģija

Latvija

 

01.02.

18.00

Latvija

Itālija

 

 

Latvijas vīriešu florbola izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

Poz.

Klubs

1.

Andis Blinds

V

RTU/Inspecta

2.

Anrijs Vents

V

Lekrings

3.

Oskars Fīrmanis

A

RTU/Inspecta

4.

Andris Malkavs

A

Lekrings

5.

Dāvis Vilders

A

Lekrings

6.

Morics Krūmiņš

A

PSS

7.

Aigars Belasovs

A

FBK Valmiera/ViA

8.

Gatis Akūlovs

A

Rubene

9.

Jānis Rajeckis

A

Lekrings

10.

Atis Blinds

U

RTU/Inspecta

11.

Artis Savins

U

Lielvārde

12.

Mārtiņš Rajeckis

U

Lekrings

13.

Ingus Laiviņš

U

Lekrings

14.

Ainārs Juškēvičs

U

Ulbroka/FS Masters

15.

Kārlis Bulāns

U

RTU/Inspecta

16.

Toms Rīsmanis

U

Lekrings

17.

Artis Raitums

U

PSS

18.

Juris Gribusts

U

Lielvārde

19.

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde

20.

Mihails Kostusevs

U

UHC Grunenmatt Sumiswald

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Artis Malkavs

Fiz. sagat. treneris: Ivars Čākurs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Baiba Rajecka

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Visas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles notiks Valmierā, Vidzemes Olimpiskā centra multifunkcionālajā hallē. Sacensību laikā skatītājiem būs iespēja spēles vērot ērtajās tribīnēs, bet komandas spēlēs uz Baltijā modernākā florbola laukuma. Biļetes cena uz Latvijas izlases spēlēm – EUR 3.-. Bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja bez maksas. Tie, kuriem nebūs iespējas mūsu izlasi atbalstīt klātienē, spēļu gaitai varēs sekot tiešraidēs, ko nodrošinās Sportacentrs.com TV, vai interneta tiešraidēs, ko translēs portāls Sportacentrs.com.

JUGLASCIEMS