FK "Rīga" ar Bitmani priekšgalā nolauž valmieriešus

24.01.2014

riga_2013.jpg

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā tika aizvadīta viena vīriešu Virslīgas spēle – FK "Rīga" savā laukumā uzņēma "Valmiera/ViA" florbolistus, kurus uzvarēja ar 10:8, izšķirošo pārsvaru gūstot vien pēdējās 10 minūtēs. Rīdzinieku rindās ar sešiem gūtiem vārtiem neapturams bija Toms Bitmanis.

 

Kamēr FK "Rīga" jau pirmajā sezonā pēc atgriešanās Virslīgā sev nodrošinājis tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs, FBK "Valmiera/ViA" uz tādu iespēju palikusi tikai ļoti teorētiska iespēja. Par to gan neliecināja notikumi laukumā – ja Rīgas Olimpiskajā sporta centrā pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts (3:3), tad pēc otrā ar 5:4 vadībā atradās valmierieši. Tikai 53.minūtē, kad rīdzinieki atradās skaitliskajā mazākumā, viņus pirmo reizi šovakar vadībā izvirzīja Toms Bitmanis – 7:6. FBK "Valmiera/ViA" nebūt nedomāja padoties, tomēr nekādi netika galā ar to pašu Bitmani, kurš līdz pamatlaika beigām guva vēl trīs vārtus, nodrošinot "Rīgai" uzvaru ar 10:8.

 

Kopumā šajā mačā Tomam Bitmanim seši vārti un pelnīts labākā spēlētāja gods. Ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās viņa maiņas partneris Alvis Dāle. Par labāko starp valmieriešiem tika atzīts Kārlis Dedumietis, kura kontā viens gols. Rezultatīvākie "Valmiera/ViA" rindās bija Matīss Salmiņš ar 4 (2+2) un Aigars Belasovs ar 3 (1+2) punktiem, bet Dāgam Rozenbaham divi vārtu guvumi. FK "Rīga" pēc šī panākuma ar 37 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 7.vietā. Toms Bitmanis ar 72 (37+35) punktiem Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pakāpās uz 3.vietu.

 

FK "Rīga" treneris Mārtiņš Jarohovičs atzina, ka pretinieki šovakar spēlēja brīvi atraisīti, savus golus viņi sameta. Rīdiznieki esot centušies darboties plaši, bet ne īpaši tas sanācis. Papildus spriedzi piedeva tas, ka "Rīgas" florbolisti gandrīz visu laiku atradās iedzinēju lomā. Iespējams, ka nebija izvēlēta pareizā taktika. Pēdējā periodā, kad vairs nebija, kur atkāpties, mājinieki cīnījās un beidzot spēja izvirzīties vadībā. Noteikti daudz deva divi mazākumā gūtie vārti, kas praktiski izšķīra spēles likteni. Jarohovičs ar savas komandas spēles kvalitāti noteikti nav apmierināts, bet gandarīts, ka izcīnīti tik ļoti vajadzīgie trīs punkti. Viss ir labs, kas labi beidzas...

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 24.janvāris

FK "Rīga" – FBK "Valmiera/ViA" 10:8 (3:3, 1:2, 6:3)

Metienu attiecība:

40:37 (15:10, 10:10, 15:17)

Rezultatīvākie:

FK "Rīga" – Toms Bitmanis 6 (6+0), Alvis Dāle 3 (0+3), Māris Liepiņš 2 (1+1), Edvards Janbergs 2 (1+1), Toms Dāle 2 (0+2), Uldis Purvišķis - Priede 1 (1+0), Jānis Strupis 1 (1+0).

FBK "Valmiera/ViA" – Matīss Salmiņš 4 (2+2), Aigars Belasovs 3 (1+2), Dāgs Rozenbahs 2 (2+0), Ivars Laktiņš 2 (1+1), Mārtiņš Kājiņš 1 (1+0), Kārlis Dedumietis 1 (1+0).

JUGLASCIEMS