"Rubene" revanšējas "Ķekavai" un kļūst par līderi

15.01.2014

20140115-kekava_rubene_www.jpg

Par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas līderi kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene", kas šovakar viesos pārliecinoši ar 14:2 revanšējās "Ķekavai" par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu. Kocēniešu labā pa pieciem rezultativitātes punktiem guva Ritvars Bērziņš un Ingars Matisons.

 

Kocēnu "Rubene" šajā sezonā piedzīvojusi tikai trīs zaudējumus, viens no tiem bija tieši pret "Ķekavu" – savā laukumā ar 3:6. Tuvojoties regulārā turnīra finišam, kocēniešiem ir ļoti reālas iespējas kļūt par tā uzvarētājiem – viss ir pašu rokās, tikai jāuzvar visās sešās atlikušajās spēlēs, pirmā no tām bija jau šovakar viesos pret "Ķekavu".

 

Uzreiz jāsaka, ka ķekaviešiem šoreiz nekāda cīkstēšanās neiznāca – pirmajos divos periodos viņi ielaida sešus bezatbildes vārtus – 0:6. 50.minūtē "Rubene" guva jau vienpadsmitos vārtus, kamēr "Ķekava" joprojām bija tukšā – 11:0. Tikai pēdējo 10 minūšu laikā Ķekavas florbolisti guva goda vārtus, pat divus, bet arī viesi nepalika parādā - "Rubene" izcīnīja savu pārliecinošāko uzvaru šajā sezonā, vienlaikus sagādājot "Ķekavai" vissmagāko zaudējumu – 14:2.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Ritvars Bērziņš, kurš ar 5 (4+1) punktiem bija rezultatīvākais. 5 (2+3) punktiem arī Ingaram Matisonam. Ar "hat-trick" izcēlās Atis Stepāns, bet Laurim Zaicevam 3 (1+2) punkti. Labākā spēlētāja gods komandā "Ķekava" tika pirmo vārtu autoram Kristapam Jēkabsonam. Pēc šī panākuma Kocēnu "Rubene" turnīra tabulā ar 54 punktiem pakāpās uz 1.vietu, tuvākos sekotājus apsteidzot par diviem punktiem.

 

"Rubenes" treneris Ainārs Zelčs atzina, ka par šovakar izcīnīto uzvaru ir ļoti priecīgs. Protams, "Rubene" uz Ķekavu brauca tikai un vienīgi pēc uzvaras, tomēr, ja pirms spēles kāds viņiem būtu teicis, ka kocēnieši pretinieku laukumā uzvarēs ar +12, neviens nebūtu noticējis. Šīvakara spēlē "Rubenei" esot izdevies pilnīgi viss, bet "Ķekavai" – nekas. Tiesa, pie ķekaviešu neizdošanās esot vainīgi tieši kocēnieši. Treneris Zelčs arī paskaidroja, kāpēc viņa komandā punktus gūst plašs spēlētāju loks, bet ļoti izteiktu bombardieru nemaz nav – maiņu virknējumi ir ļoti labi sabalansēti, katram florbolistam tajās ir savas funkcijas. "Rubenes" spēlētājus un treneri ļoti priecē tas, ka viņu komanda ir vienīgā, kura zaudējusi mazāk par 100 vārtiem (99). Runājot par to, kura būs galvenā konkurente cīņā par 1.vietu, A.Zelčs neslēpa, ka visas trīs – kocēniešiem klātienē vēl jātiekas gan ar "RTU/Inspecta", gan ar "Lekringu", gan ar "Lielvārdi". Ne mazāk bīstamas būs arī abas pārējās sāncenses - "Pārgauja" un "Valmiera/ViA".

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 15.janvāris

"Ķekava" – "Rubene" 2:14 (0:3, 0:3, 2:8)

Metienu attiecība:

20:34 (8:12, 6:11, 6:11)

Rezultatīvākie:

"Ķekava" – Kristaps Jēkabsons 1 (1+0), Edijs Hammers 1 (1+0), Ivars Karnītis 1 (0+1).

"Rubene" – Ritvars Bērziņš 5 (4+1), Ingars Matisons 5 (2+3), Atis Stepāns 3 (3+0), Lauris Zaicevs 3 (1+2), Mārtiņš Zelčs 2 (1+1), Ringolds Kalniņš 2 (0+2), Ivars Jēkabsons 1 (1+0), Kaspars Antons 1 (1+0), Matīss Mālnieks 1 (1+0), Jānis Bagāts 1 (0+1).

 

Foto: Renārs Buivids


JUGLASCIEMS